Nieuws

Uitreiking Gouden Schoolkantine Schaal 2019

16 april 2019
Terug

Op dinsdag 16 april heeft het Voedingscentrum de Gouden Schoolkantine Schaal 2019 voor Het College, Het Kwadrant en de Philips van Horne persoonlijk uitgereikt aan dhr. Stals, locatiedirecteur van Het College. Het is voor de scholen het derde opeenvolgende jaar dat ze de schaal verdiend hebben. Met de Schaal laten zij zien dat hun schoolkantine gezond is ingericht.

Voorwaarden

De scholen van LVO Weert hebben hard gewerkt om de kantines gezonder te maken aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

goud3.jpg

 

Philips van Horne

Samen creatief!