Nieuws

Scholierenverkiezingen op de Philips van Horne

16 mei 2019
Terug

Van donderdag 16 mei tot en met woensdag 22 mei 2019 organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat voor de 27e keer de landelijke Scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hadden.

Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht op 23 mei (in Nederland) zal de Philips van Horne met circa 400 leerlingen (uit verschillende klassen) aan de scholierenverkiezingen deelnemen. Onze leerlingen kunnen op 21 mei hun stem uitbrengen tussen 9.00 en 16.00 uur.
De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet waarmee een stem kan worden uitgebracht. Een stembureau, bestaande uit 2 leerlingen en 1 docent, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Elke leerling krijgt één stembiljet uitgereikt.
Ben je nog niet benaderd om met (een van) jouw klassen deel te nemen aan deze scholierenverkiezingen en wil je wel graag meedoen? Stuur dan een mailtje naar s.hoppner@stichtinglvo.nl

Uitslag
De uitslag van de Philips van Horne en die van alle andere deelnemende scholen zal op woensdag 22 mei omstreeks 17.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke persconferentie. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl.

Philips van Horne

Samen creatief!