Nieuws

Olympic Moves: winst voor hockey- en basketbalteam

19 juni 2018
Terug

Naast de jaarlijkse sportdag op vrijdag 8 juni jl., stond die dag ook de finale van Olympic Moves op het programma. LVO Weert was met het schoolteam veldvoetbal, schoolteam hockey, hockeyteam leerjaar 3 en 4 en het streetball/basketbalteam wederom goed vertegenwoordigd! De finaledag werd voor het eerst georganiseerd in en rond Arnhem met een spectaculaire opening en slotceremonie op het nationale trainingscentrum van Papendal.


Schoolteam meisjes hockey

Omstreeks 11.00 uur gingen de eerste wedstrijden van start. Het schoolteam hockey opende, in de stromende regen, erg sterk maar kwam twee keer niet verder dan een gelijkspel (0-0). De derde wedstrijd werd beslissend voor plaatsing in de volgende ronde. Helaas werd er met 3-0 verloren.

schoolteam-hockey_.jpg

Hockeyteam leerjaar 3 en 4

Ook de meisjes van leerjaar 3-4 van de Philips van Horne stonden klaar voor hun eerste wedstrijd toen besloten werd te stoppen in verband met de toestand van de velden. Twee van de vier velden stonden volledig blank. Uiteindelijk werd besloten om alle poulewedstrijden te spelen in de vorm van een shout-out competitie. Elk team neemt vijf penaltyshots. Onze dames konden daar uitstekend mee uit de voeten. Michèle Koppen maakte de allereerste zelfs met een fantastisch lobje achterover over de keeper heen! Het team kwam als poulewinnaar uit de bus! Gelukkig klaarde het weer op en droogde de velden snel op waardoor alle finalewedstrijden gewoon gespeeld konden worden.

Na de reguliere speeltijd stond het 0-0, dus ook deze wedstrijd werd middels penaltyshots beslist. Met goed keeperswerk, redelijke penaltyshots (ze gingen er niet alle drie in) en wat geluk ging de winst naar ons team! Gevolg was een mooie beker en een ‘champiedouche’ voor meneer Belgers.

Teamfoto-meisjes-3-4-hockey.jpg


Schoolteam jongens voetbal

Ietsje later dan 11.00 uur gingen de voetballers van start op sportpark Blauw-Wit in Arnhem. Pluvius deed zijn werk waardoor het kunstgrasveld uitermate snel was. Er waren kansen over en weer tegen de jongens van het Rietveld Lyceum, maar de bal wilde er niet in. Een brilstand tot gevolg: 0-0. Het Cambium College was de tweede tegenstander. Onder aanvoering van Lars van Werde werd er gewerkt voor elke meter. Werkelijk uit het niets kwam het Cambium op een 1-0 voorsprong. In extremis, na een goede voorzet, was het Jan de Sterke die betrokken was bij de 1-1. Echter bleek het achteraf een eigen goal te zijn. In de laatste wedstrijd moest er gewonnen worden, maar het Etty Hillesum Lyceum bleek een maatje te groot. Eindstand 2-0. 

Teamfoto-schoolteam-jongens-veldvoetbal.jpg

Streetball jongens

De basketballers met Robin van Heukelom (Philips van Horne), Sander Hollanders (Het Kwadrant), Roel van Overbeek en Sem Berkhof (beide Het College) maakte na een indrukwekkende voorronde kans op het Nederlands Kampioenschap! In de poulefase werden alle wedstrijden gewonnen. Daarna volgde de halve finale tegen het Milton Peters College. Na een gelijk opgaande wedstrijd wisten de mannen uiteindelijk een plek in de finale te veroveren door en 14-12 overwinning!

In de finale moesten ze het opnemen tegen het Oostvaarders College uit Almere. Het werd uiteindelijke een makkelijke zege, 21-12! Roel, Sander, Robin, Sem en coaches Dyon en Sven: gefeliciteerd met het Nederlands Kampioenschap!

basketballers.jpg

 

Philips van Horne

Samen creatief!