Nieuws

Mont Ventoux avontuur

19 september 2016
Terug

Voorbereiding

Cees Kersten: “Met extra inzet op diverse fronten zijn we het traject met alle 17 ingegaan. We hebben wekelijks met ze getraind (soms extra in het zuiden) en er zijn informatiebijeenkomsten geweest met een sportarts, over de berg en voor de ouders. Gedurende deze periode hebben de leerlingen allemaal initiatieven ontwikkeld om geld in te zamelen. Van samen ijs verkopen tot wafels bakken en dinertjes organiseren en bedrijven op bedrijventerreinen benaderen.”


Beklimming

Maandag 29 augustus is de groep naar Frankrijk vertrokken. Op vrijdag 2 september stonden ze allemaal aan de start om de berg te beklimmen. Ook degene die eerder die week bij een training onfortuinlijk viel, maar gelukkig op tijd voldoende hersteld was. Tanja Kools: “Iedereen heeft de top gehaald! Een geweldige prestatie van allemaal en tevens een traject waarbij ze een diversiteit aan ervaring hebben opgedaan en waar ze, gezien hun eigen reacties, positief op terugkijken.”

 

Opbrengst

De totale groep van het Toon Hermans Huis bestond, inclusief de leerlingen, uit 46 deelnemers en ze hebben het geweldige bedrag van ruim € 47.000 bijeen gebracht! Bij de overige deelnemers was ook nog een leerling van Het Kwadrant die de berg lopend, samen met zijn vader, heeft bedwongen. Het was een bijzondere ervaring.


Foto’s van de Mont Ventoux-beklimming zijn te vinden in de fotogalerij.

Philips van Horne

Samen creatief!