Sportline


Ben jij geen topsporter, maar wel graag met sport bezig? Dan kun je je aanmelden voor de speciale sportklassen. Je krijgt dan extra sportlessen, waarvoor je regelmatig buiten de school sport. Naast de traditionele sporten, maak je ook nog eens kennis met veel verschillende niet-traditionele sporten zoals tennis, korfbal, golf, klimmen, circustechnieken, breakdance en nog veel meer. Bovendien maak je regelmatig een leuk, sportief uitstapje met de hele groep.

De sportklassen zijn bedoeld voor alle leerlingen die graag sporten, een redelijke bewegingsvaardigheid hebben én een goede sportieve instelling. Ook voor leerlingen die zich willen verbreden in de sport is het een uitgelezen mogelijkheid. Via de sportklassen kun je kennismaken met andere sporten. Iets waar je buiten school vaak niet aan toe komt.


Belangrijk! Sportline activiteiten afgebouwd

In december 2019 heeft de Tweede Kamer ingestemd met een nieuwe initiatiefwet ouderbijdrage. In deze wet, die vermoedelijk in 2021 in werking treedt, wordt vastgelegd dat alle leerlingen altijd moeten kunnen meedoen aan alle activiteiten die een school organiseert om kansenongelijkheid te voorkomen. Gezien de financiële risico’s heeft de wet grote consequenties voor onze school en de activiteiten die we in de toekomst kunnen aanbieden.

In het verlengde daarvan wordt Sportline niet meer aangeboden aan de eerstejaars leerlingen en wordt Sportline voor de tweede- en derdejaars leerlingen in het voorjaar van 2021 afgesloten.


Voor meer informatie, planning en foto’s klik je op de volgende link:
https://www.facebook.com/Sportline-Philipsvanhorne/


De folder Sportline is hier in te zien

Philips van Horne

Samen creatief!