Nieuws

Thérèse Huijbregts in Malawi (reportage 2)

9 mei 2022
Terug

Het wordt bijna haar tweede vaderland: Malawi!

Thérèse is daar ondertussen al vijftien keer geweest. Al die tijd ondersteunt zij met geld van familie, vrienden en kennissen talloze microprojecten op het gebied van onderwijs, landbouw én gezondheidszorg.

Onlangs heeft zij namens de Philips van Horne drie plaquettes overhandigd aan de directrice van de Chipalaschool, een megaschool in de krottenwijk Mgona in Lilongwe. Op de Chipalaschool zitten nu 9320 (!) leerlingen. Er zijn slechts 32 klaslokalen. In een klaslokaal zagen we 150 leerlingen zitten. De meeste leerlingen krijgen buiten les. Daar zijn de aantallen fors hoger.

Enthousiast
De ‘headmaster’ was zeer enthousiast over de steun van de jubilerende (50-jarige) Philips van Horne ( 2018-2019) en samen met Thérèse heeft zij gekeken waar de plaquettes opgehangen kunnen worden. Uiteindelijk wordt het een plek binnen de klaslokalen.

Afgelopen zaterdag zijn de plaquettes bevestigd. Ook de stickers en de vlag van Wilde Ganzen, medefinancier van de zes klaslokalen zijn in de lokalen te zien. De vlag wordt bovendien ook gebruikt bij feestdagen.

Wordt vervolgd!

 

Philips van Horne

Samen creatief!