Nieuws

Studiereis Dubai

13 september 2018
Terug

Waar normale 'schoolreizen' binnen Europa blijven, organiseren Hielke Adema en Rick Jansen sinds vorig schooljaar een studiereis naar Dubai.

Een reis waar de leerlingen, 10 in totaal, bezig zijn met hun profielwerkstuk over dit emiraat, midden in de woestijn.
Het programma bestaat uit schoolbezoeken, bedrijfsbezoeken en culturele activiteiten. Het belangrijkste is dat de leerlingen kennis maken met deze hypermoderne stad van de toekomst en zijn cultuur.

Wist je bijvoorbeeld dat 5 op de 6 mensen in Dubai ''buitenlands'' is? En dat ze nu aan het bouwen zijn aan de hoogste toren ter wereld, die bijna een kilometer hoog is?

De eerste dagen zijn nu voorbij en de leerlingen krijgen indruk op indruk. Door mooie partnerships zitten de leerlingen in een mega 12 persoons appartement met 4 slaapkamers en 3 badkamers van het Hilton hotel aan het strand en mogen ze in de stad op plekken komen waar 'normale' mensen niet mogen komen.

De 2 docenten zijn ervaren ''Dubai reizigers'' dus zij kennen de mooiste plekjes! Voor de komende dagen staan naast studeren ook nog een paar leuke activiteiten op het programma. Zaterdagochtend is het luxe leven weer voorbij; dan is iedereen weer terug op zijn eigen nest!

Philips van Horne

Samen creatief!