Nieuws

Gastles door burgemeester Vlecken

22 februari 2022
Terug

Op vrijdag 18 februari heeft Burgemeester Vlecken van Weert een gastles gegeven aan havo 5 in een maatschappijwetenschappen les op Philips van Horne. De insteek van de gastles gegeven door de in mei 2021 geïnstalleerde burgemeester was om in contact te komen met jongeren van Weert en mogelijk een jongerenraad op poten te zetten.

In een open gesprek tussen de burgemeester en de klas kwamen tal van onderwerpen voorbij. De achtergrond en ervaring van burgemeester Vlecken als jurist, de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de burgemeester, ervaring van het werk als burgemeester in Landgraaf, crisismanagement, het onderwijs en de uitdagingen in Weert.

Vanuit het vak maatschappijwetenschappen is het belangrijk dat leerlingen in contact komen met de lokale politiek en inzicht krijgen in de instituties en daar kritisch over nadenken. Het bezoek was door de diverse onderwerpen en vragen heel waardevol voor leerlingen. Mogelijk wordt dit bezoek gevolgd door een lidmaatschap van een toekomstige jongerenraad of een meeloopdag met de burgemeester op het gemeentehuis.

Philips van Horne

Samen creatief!