Nieuws

Finale Technasium Top Award 2019

20 mei 2019
Terug

Afgelopen periode hebben de leerlingen bij het vak O&O gewerkt aan een project ‘Van Gas Los’ waarbij de leerlingen een warmteplan hebben gemaakt met als doel het gebouw van RICK in Weert binnen 5 jaar gasvrij te maken. Op 2 april hebben twee teams van onze school deelgenomen aan de regiofinale op Het College in Weert. Deze twee groepen waren geselecteerd uit de in totaal 22 groepen uit Havo 3. Zij namen het op tegen leerlingen van Technasiumscholen uit de regio, zoals: Mondial College (Nijmegen), Den Hulster (Venlo), Het College (Weert) etc.

Een van onze teams heeft de regiofinale gewonnen! Een fantastische prestatie.

Vanwege onze overwinning op de regiofinale mochten wij met twee teams deelnemen aan de finaledag. Afgelopen 16 mei was het zover, de grote Finale in De Broodfabriek te Rijswijk. Samen met ongeveer 40 andere teams van verschillende scholen uit heel Nederland hebben wij er een mooie dag van gemaakt. In de ochtend hebben alle teams gepresenteerd aan een kleine vakkundige jury uit het bedrijfsleven tijdens de voorrondes. In totaal werden er 6 teams geselecteerd voor de grote finale in de middag. Helaas zijn onze teams niet doorgedrongen tot de finale. Desondanks was het een mooie en leerzame ervaring voor onze leerlingen.

Naast de presentaties van de teams was er en tech-markt waar de leerlingen nieuwe technische snufjes konden ervaren en bekijken.

Rick-Meijers.png

Philips van Horne

Samen creatief!