Nieuws

Elin Kasper ontwerpt kaft kinderboek ‘Cocci met Jan de politieman’

5 november 2020
Terug

Elin Kasper, eerstejaars havo-leerling van de Philips van Horne, heeft de cover van het kinderboek ‘Cocci met Jan de politieman’ mogen ontwerpen en tekenen. Een geweldige eer voor Elin en het resultaat mag er zijn!

De opbrengst van het boek gaat naar stichting Het Vergeten Kind. Het eerste boek werd onlangs overhandigd aan burgemeester Jolanda de Witte van Albrandswaard. Dé plek waar wijkagent Jan Waasdorp uit het boek werkzaam is.


Over het boek

Cocci en Jan de politieman gaat over het lieveheersbeestje Cocci die samen met Jan de politieman avonturen beleeft. Wijkagent Jan Waasdorp kwam op het idee het boekje te schrijven toen zijn kleinzoon geboren werd, het leek hem als opa leuk om op die manier te vertellen over zijn werk bij de politie. Daarvoor gebruikte hij het lieveheersbeestje Cocci, die ook figureert in zijn tweets.


Het Vergeten Kind

Het boekje is te bestellen via coccibijdepolitie@gmail.com en kost € 3,00. Het drukwerk is verricht door de drukker van politie-eenheid Rotterdam. Daardoor is de volledige opbrengst van het boek beschikbaar voor de stichting Het Vergeten Kind. Die zet zich in voor de circa 100.000 kinderen in Nederland die zich vergeten voelen, zijn verwaarloosd of mishandeld.

De organisatie strijdt voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar zij zich goed kunnen ontwikkelen. Dit doet Het Vergeten Kind door de kinderen positieve ervaringen te laten beleven met échte aandacht, zodat ze zich gezien en gesteund voelen en ze weer zelfvertrouwen krijgen.

cocci_1.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!