Nieuws

Drie plaquettes Philips van Horne voor mega school in Malawi

19 april 2022
Terug

Eindelijk is het ervan gekomen! Terwijl de zes lokalen al twee jaar in gebruik zijn, gebouwd met geld van de Philips van Horne jubileumactie in het schooljaar 2018-2019, worden de komende week pas de plaquettes aan de gebouwen van de Chipala school bevestigd. Dit bij wijze van een symbolische opening.

Het was de wereldwijde COVID-19 uitbraak die een eerdere officiële opening van de zes lokalen verhinderde.

Oud-docent Jan Leenders, lid van de commissie ‘50 jaar Philips van Horne’ overhandigde vrijdag de door de schoolleiding van de Philips van Horne geschonken plaquettes aan Thérèse Huijbregts.

Thérèse ondersteunt al meer dan elf jaar met geld van familieleden, vrienden, kennissen en stichtingen, talloze microprojecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Op 2e Paasdag is zij vertrokken naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi.

Chipala school

De school in de krottenwijk Mgona telt meer dan 9000 leerlingen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De meeste kinderen krijgen les in de openlucht in klassen variërend van 100 tot 300 leerlingen. De school telt 76 leerkrachten.

Dankzij de steun van de thans 54-jarige Philips van Horne is het aantal klaslokalen nu uitgebreid tot 28. Begin 2020 werden de lokalen officieus in gebruik genomen.

01-03-7.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!