Nieuws

Cis Brans Nederlands Kampioen Breakdance!

22 december 2016
Terug

De 13-jarige breakdancer Cis Brans uit Weert heeft afgelopen weekend de titel Nederlands kampioen breakdance gewonnen bij de officiële Dutch B-Boy Championships in Eindhoven. Cis deed samen met ongeveer 30 andere kids van zijn crew ‘Fresh Allstars’ mee aan de 1 tegen 1 kids battles t/m 14 jaar.

De afgelopen twee jaar wonnen teamgenoten van Cis, Guus Siebers (Bergeijk, 2014) en Lorenzo Caboni (Nederweert, 2015), ook al het Nederlands Kampioenschap. Na een voorronde waar meer dan 100 b-boys en b-girls meededen, werden er 17 finalisten uitgekozen. Van de 17 finalisten waren er 11 van de Fresh Allstars. Na een aantal knock-out battles waren er in de halve finale nog 4 finalisten over. Dit waren Sam Teunis (Eindhoven), Mees Teunis (Eindhoven), Mathieu Muijtjens (Maastricht) en Cis Brans (Weert), allemaal leden van Fresh Allstars.

In de halve finale nam Cis het op tegen Mathieu, die samen met Cis werd gezien als de grootste kanshebber. In een battle dansen beide breakers 2 keer, en kiest een jury de beste danser. De halve finale was erg spannend en Cis won de battle uiteindelijk een 4-1 jurybeslissing. Mees, een van de jongste deelnemers wist in de andere halve finale ook een van de kanshebbers uit te schakelen. Het was niemand minder dan zijn grote broer Sam Teunis, die de afgelopen 2 jaar ook in de finales wist te eindigen. De kleine underdog wist het helemaal tot de finale te schoppen maar had daar helaas niet voldoende moves om het op te nemen tegen Cis. Cis won deze battle van Mees uit Eindhoven met een 4 tegen 1 jurybeslissing.

Dit was een perfecte afsluiting van Cis zijn jaar. Eerder dit jaar stond hij samen met zijn groep nog in de Finales bij Holland’s Got Talent, won hij de wereldkampioenschappen Battle of the Year en nu is hij ook nog eens een jaar lang Nederlands Kampioen.

Cis is een harde werker met ongelofelijk veel talent en doorzettingsvermogen. Dit samen met zijn nederigheid en sportiviteit maakt hem een waardige kampioen” aldus trainer Raymon Truijen.

Fresh Allstars is een talentengroep met 40 kids in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar, afkomstig van verschillende steden en dorpen in Zuid-Nederland. Ze trainen 3 keer per week samen bij Dansschool Fresh in Weert.

Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina van de Fresh Allstars.

Philips van Horne

Samen creatief!