Kennismaken met de Philips van Horne

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Zoek je een school met ruimte voor jouw talent? Kom dan naar de Philips van Horne. Hier sta jij centraal. We helpen je niet alleen bij het behalen van je diploma, maar leren je ook op een prettige manier zelfstandig te worden. We dagen je uit om jouw talenten te ontwikkelen in een veilige school met een warme sfeer. Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8. Een overzicht hiervan vind je op de flyers voor groep 7 en 8. We hopen je gauw te ontmoeten!

Flyer groep 7    Flyer groep 8


Aanbod

Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo en havo. In de eerste twee leerjaren zirt je in een tweejarige heterogene brugklas. Gedurende deze twee schooljaren heb je de kans om te laten zien welk niveau het best passend is voor jou. Aan het einde van leerjaar 2 word je bevorderd naar mavo 3 of havo 3. Daarnaast biedt de school veel extra uitdagingen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Wij helpen jou bij je voorbereiding op een vervolgstudie of een plaats in de maatschappij. Het accent in ons onderwijs ligt sterk op begeleiding, met veel aandacht voor individualiteit. Ons onderwijs krijgt vorm vanuit waarden als verdraagzaamheid, respect, vrijheid en vertrouwen. 


Voorlichtingsactiviteiten


Bekijk hier de flyer van alle voorlichtingsactiviteiten in het schooljaar 2023-2024.


Open Huis

Op dinsdag 24 oktober 2023 konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op de Philips van Horne en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Zo was er veel aandacht voor ons onderwijs, de verschillende vakken en ons ondersteuningsteam.  

Ben je benieuwd naar de Philips van Horne en heb je het Open Huis gemist? Onze promotiefilm onderaan op deze pagina geeft je bovendien een goed beeld van onze school. Tevens is de folder van het Open Huis hier in te zien. Zit je in groep 8 dan zien we je graag op de voorlichtingsavond met proeflessen op dinsdag 30 januari a.s. Voorlichtingsavond en proeflessen groep 8

Op dinsdag 30 januari 2024 organiseert de Philips van Horne een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond wordt uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. 

Ben je nu al benieuwd naar ons aanbod? Vanwege de coronamaatregelen hebben we in 2022 een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzending is hier terug te zien:


Alle vragen en antwoorden die we tijdens de avond kregen, hebben we op een rijtje gezet in een zgn. Q&A-lijst (Questions en Answers). Jullie kunnen daarin de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen:Meeloopmiddagen

Op woensdag 6 en woensdag 13 maart 2024 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie over de inhoud van de meeloopmiddagen en de wijze van aanmelding volgt t.z.t.Ontdekkingstocht groep 7

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat jullie volgend jaar al naar groep 8 gaan! Hét jaar waarin jullie gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs. Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 graag al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen we op woensdag 19 juni 2024 onze deuren! Zo leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Interesse? Lees hier t.z.t. wat we gaan doen en hoe je je aan kunt melden.

Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 25 en dinsdag 26 maart 2024. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 3 en dinsdag 4 juni 2024 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. 

Kijk ook eens naar:

Philips van Horne

Samen creatief!