Kennismaken met de Philips van Horne

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Zoek je een school met ruimte voor jouw talent? Kom dan naar de Philips van Horne. Hier sta jij centraal. We helpen je niet alleen bij het behalen van je diploma, maar leren je ook op een prettige manier zelfstandig te worden. We dagen je uit om jouw talenten te ontwikkelen in een veilige school met een warme sfeer. Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8. Een overzicht hiervan vind je op de flyers voor groep 7 en 8. We hopen je gauw te ontmoeten!

Flyer groep 7       Flyer groep 8


Aanbod

Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo en havo. Vanaf schooljaar 2021-2022 worden alle leerlingen in een tweejarige heterogene brugklas geplaatst. Gedurende deze twee schooljaren heb je de kans om te laten zien welk niveau het best passend is voor jou. Aan het einde van leerjaar 2 word je bevorderd naar mavo 3 of havo 3. Daarnaast biedt de school veel extra uitdagingen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Wij helpen jou bij je voorbereiding op een vervolgstudie of een plaats in de maatschappij. Het accent in ons onderwijs ligt sterk op begeleiding, met veel aandacht voor individualiteit. Ons onderwijs krijgt vorm vanuit waarden als verdraagzaamheid, respect, vrijheid en vertrouwen. 


Voorlichtingsactiviteiten


Bekijk hier de flyer van alle voorlichtingsactiviteiten in het schooljaar 2023-2024.


Open Huis

Op dinsdag 18 oktober 2022 konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op de Philips van Horne en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Zo was er veel aandacht voor ons onderwijs, de verschillende vakken en ons ondersteuningsteam.  

Heb je ons Open Huis gemist en ben je toch benieuwd naar de Philips van Horne? Onze promotiefilm onderaan op deze pagina geeft je een goed beeld van onze school. Tevens is de folder van het Open Huis hier in te zien. Zit je in groep 8? Dan ben je van harte uitgenodigd voor onze voorlichtingsavond met proeflessen op dinsdag 17 januari 2023. Voorlichtingsavond en proeflessen groep 8

Op dinsdag 17 januari 2023 organiseerde de Philips van Horne een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond werd uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen konden tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. 

Heb je de voorlichting gemist? Vanwege de coronamaatregelen hebben we het afgelopen schooljaar een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzending is hier terug te zien:


Alle vragen en antwoorden die we tijdens de avond kregen, hebben we op een rijtje gezet in een zgn. Q&A-lijst (Questions en Answers). Jullie kunnen daarin de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen:Meeloopmiddagen

Op woensdag 8 en woensdag 15 februari 2023 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Lees hier meer informatie over de inhoud van de meeloopmiddagen op de Philips van Horne en schrijf je in!Ontdekkingstocht groep 7

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat jullie volgend jaar al naar groep 8 gaan! Hét jaar waarin jullie gaan kiezen voor een school voor voorgezet onderwijs. Wij weten dat veel leerlingen van groep 7 graag al vóór groep 8 een kijkje komen nemen op onze scholen. Daarom hebben we goed nieuws! Speciaal voor de leerlingen van groep 7 openen we op woensdag 14 juni onze deuren! Zo leer je de school en de vakken al een beetje kennen. Interesse? Lees hier wat we gaan doen en hoe je je aan kunt melden.

Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 6 en dinsdag 7 maart 2023 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 5 en dinsdag 6 juni 2023 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. 

Kijk ook eens naar:

Philips van Horne

Samen creatief!