Kennismaken met de Philips van Horne

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Zoek je een school met ruimte voor jouw talent? Kom dan naar de Philips van Horne. Hier sta jij centraal. We helpen je niet alleen bij het behalen van je diploma, maar leren je ook op een prettige manier zelfstandig te worden. We dagen je uit om jouw talenten te ontwikkelen in een veilige school met een warme sfeer. Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8. Een overzicht hiervan vind je op de flyers voor groep 7 en 8. We hopen je gauw te ontmoeten!

Flyer groep 7    Flyer groep 8


Aanbod

Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo en havo. Alle leerlingen starten hun opleiding met een tweejarige brugperiode. Er zijn drie type brugklassen: mavo, mavo/havo en havo. Aan het einde van leerjaar 2 wordt de leerling bevorderd naar mavo 3 of havo 3. De school biedt veel extra uitdagingen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Wij helpen jou bij je voorbereiding op een vervolgstudie of een plaats in de maatschappij. Het accent in ons onderwijs ligt sterk op begeleiding, met veel aandacht voor individualiteit. Ons onderwijs krijgt vorm vanuit waarden als verdraagzaamheid, respect, vrijheid en vertrouwen. 


Voorlichtingsactiviteiten


Bekijk hier de flyer van alle voorlichtingsactiviteiten in het schooljaar 2023-2024.


Open Huis

Op dinsdag 24 oktober 2023 konden leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op de Philips van Horne en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. Zo was er veel aandacht voor ons onderwijs, de verschillende vakken en ons ondersteuningsteam.  

Ben je benieuwd naar de Philips van Horne en heb je het Open Huis gemist? Onze promotiefilm onderaan op deze pagina geeft je bovendien een goed beeld van onze school. Tevens is de folder van het Open Huis hier in te zien. Zit je in groep 8 dan zien we je graag op de voorlichtingsavond met proeflessen op dinsdag 30 januari a.s. Voorlichtingsavond en proeflessen groep 8

Op dinsdag 30 januari 2024 organiseerde de Philips van Horne een voorlichtingsavond voor ouders en proeflessen voor leerlingen van groep 8. Tijdens deze avond werd uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen konden tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Heb je de voorlichtingsavond met proeflessen gemist? Kom dan naar één van onze meeloopmiddagen op 6 en 13 maart a.s.

Ben je nu al benieuwd naar ons aanbod? Vanwege de coronamaatregelen hebben we in 2022 een digitale voorlichting gegeven. Hierin vertellen we je alles wat je over onze school wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? De uitzending is hier terug te zien:


Alle vragen en antwoorden die we tijdens de avond kregen, hebben we op een rijtje gezet in een zgn. Q&A-lijst (Questions en Answers). Jullie kunnen daarin de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen:Meeloopmiddagen

Op woensdag 6 en woensdag 13 maart 2024 konden alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddagen van LVO Weert. Je kon dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag was verplicht. Meer informatie over de inhoud van de meeloopmiddagen en de wijze van aanmelding volgt na de voorjaarsvakantie.


Ontdekkingstocht leerlingen groep 7

Op onze voorlichtingsposter hebben jullie vast al gezien dat alle scholen van LVO Weert speciaal voor de leerlingen van groep 7 in juni de deuren openen voor een ontdekkingstocht. En dat gaat (deels) ook gebeuren, maar wel enkel op Het Kwadrant en het BRAVO! College.

Op Het Kwadrant kun je je aanmelden voor een leuke activiteit waarbij je de school beter leert kennen. Op het BRAVO! College kun je deelnemen aan een belevingsroute, waarbij je een route door de school loopt terwijl je onderweg een aantal leuke opdrachten krijgt. De data zijn:

  • Dinsdag 4 juni (13:00-15:00 uur): BRAVO! College
  • Woensdag 12 juni 2024 (13:45-15:10 uur): Het Kwadrant

Aanmelden kan vanaf dinsdag 14 mei a.s. via www.hetkwadrant.nl en www.bravocollege.nl. Kom jij onze scholen ontdekken?Aanmeldweek

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart 2024. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 3 en dinsdag 4 juni 2024 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. 

Kijk ook eens naar:

Philips van Horne

Samen creatief!