Nieuws

Martijn (B1H) zwemt een nieuw Nederlands record!

21 maart 2022
Terug

Martien Nies zwemt een nieuw Nederlands record op 50m ringduiken met 0.34.92 seconden. Hiermee verslaat hij met 3 seconden het oude record en behaald daarnaast twee gouden plakken!

1x op de 50m redding wisselslag en 1x op de 100m hinderniszwemmen. Op 0.2 seconden is het voor wat betreft de redding wisseslag nog net geen Nederlands record, maar gelukkig heeft Martijn nog 1,5 jaar de tijd om zich stuk te bijten op de huidige tijd. 

Naast dit alles behaald hij nog een mooie 3e plek op de 100m ringduiken met vliezen. Bij het minst favoriete onderdeel, de 50m lifesaver, wordt hij toch nog netjes 6e.  

De zondag stond in het teken van KNZB zwemmen in Eindhoven, hier mocht hij aan de start verschijnen van de International Talent Trophy. Met al 5 zware onderdelen in de benen van zaterdag, was het zondag van belang ervaring op te doen en lekker te zwemmen. Hier zwemt Martijn 3 PR’s op de 400m wisselslag, 100m rugslag en de 50m vrij.  

Lotte Nies (M3F), de zus van Martijn, heeft meegedaan aan de ‘ILSE’ wedstrijden in Dordrecht. Lotte is eerstejaars junior zwemmer in de B categorie. Hierbij is het vooral van belang om kennis te maken met nieuwe onderdelen, zoals 200m super lifesaver of de 100m popduiken met vliezen.  

Lotte en Martijn hebben op deze dagen bewezen dat ze hun mannetje staan in de talent ontwikkeling van Reddingsbrigade Nederland. Ze zwemmen in dit team samen met de top van Nederland en hadden een geweldig weekend!  

Martijn-B1H.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!