Nieuws

Leerlingen Philips van Horne winnen aanmoedigingsprijs met profielwerkstuk!

15 juni 2022
Terug

Dit schooljaar hadden Evy Creemers (havo 5) en Mara Meijssen (havo 4) het voorrecht en de opdracht om een profielwerkstuk te gaan schrijven. Vrij snel hadden ze het idee opgepakt om een onderzoek te doen naar de invloed van de Duitse taal in de Limburgse dialecten, aan zowel de Duitse als ook de Belgische zijde. Na overleg met hun profielwerkstukbegeleider, dhr. G. Smeets, begonnen Evy en Mara aan de opdracht.

Tijdens hun onderzoek kwamen zij o.a. in aanraking met Esther van Loo, voorzitter van de stichting Levende Talen Limburg. Zij werd door Evy en Mara geïnterviewd vanwege haar linguïstische expertise en merkte zodoende op, dat de beide leerlingen bezig waren met een zeer interessant en gedegen onderzoek.

Ze kregen de tip om na afronding van het profielwerkstuk deel te nemen aan de zogeheten profielwerkstukwedstrijd. En het resultaat mag er zijn: Evy en Mara hebben de profielwerkstukwedstrijd van 2022 gewonnen en ontvangen van de stichting Levende Talen Limburg de aanmoedigingsprijs. Van harte gefeliciteerd Evy en Mara! Jullie hebben maanden keihard gewerkt, een mooi profielwerkstuk tot stand gebracht en het dubbel en dik verdiend. Enorm trots zijn we als Philips van Horne op jullie! Voor meer informatie klik hier.

 

Philips van Horne

Samen creatief!