Nieuws

Keyport Meets | Regio in je Rugzak

10 mei 2022
Terug

Dit schooljaar zijn wij op verschillende scholen in regio Weert en Roermond gestart met het traject Keyport Meets | Regio in je Rugzak. Dit is een LOB-traject waarbij de leerlingen door middel van digitale vragen een persoonlijk profiel ontwikkelen met hun eigen DNA. Aan het digitale platform zitten bedrijven uit de regio gekoppeld. Door samen met de leerlingen de opdrachten van het platform te doorlopen komen er matches uit met bedrijven in de regio die aansluiten bij de interesses van de individuele leerling. Dit alles met als doel dat onze leerlingen bij die bedrijven een kijkje kunnen nemen en uiteindelijk zo goede keuzes kunnen maken voor hun toekomst, denk o.a. aan profielkeuze, stages en/of vervolgopleiding.

Dit traject heeft wat opstartproblemen gehad en er is door corona geen evenement geweest, maar toch kunnen we nu een volgende stap zetten. De eerste leerlingen (3e klassen) mogen vanaf deze week contact maken met bedrijven in de regio en zullen daar hopelijk een interessante ervaring opdoen die bijdraagt aan de keuzes die zij maken voor de toekomst.

De kick-off zou normaal tijdens een evenement plaatsvinden, maar dat was dit jaar helaas niet mogelijk. Als alternatief hebben wij een video gemaakt. Deze kun je bekijken via deze link.

De leerlingen mogen niet tijdens PTA-verplichtingen een bedrijf bezoeken, maar op andere momenten kunnen jullie dus enkele leerlingen missen. Voor vragen en/of opmerkingen kun je altijd terecht bij Sanne ten Haken of Coen van Diepen.

Philips van Horne

Samen creatief!