Nieuws

Middelbare scholen in Weert hijsen de regenboogvlag

9 oktober 2020
Terug

Coming Out Dag 2020


Vrijdag 9 oktober hebben leerlingen van de middelbare scholen Het Kwadrant, de Philips van Horne én Het College tegelijkertijd op hun eigen locatie de regenboogvlag gehesen. De Weerter scholen willen hiermee gezamenlijk de boodschap uitdragen dat iedereen op school zichzelf mag zijn en niet bang hoeft te zijn om hiervoor uit te komen.


Coming Out Dag

De scholen hijsen de regenboogvlag vanwege Coming Out Dag op zondag 11 oktober. Op Coming Out Dag hangen veel gemeenten en andere organisaties de regenboogvlag uit om de acceptatie van seksuele- en gender diversiteit te vieren. Coming Out Dag wordt sinds 2009 in Nederland gehouden.
 

Vrijheid om te zijn wie je bent

Leerlingen van de leerlingenraden van de drie scholen waren aanwezig bij het hijsmoment. Zij leggen uit waarom het zo belangrijk is dat de scholen dit doen.


Het College: “Het is belangrijk om te laten zien dat LHBTI geen taboe is. Je mag hier gewoon zijn wie je bent. Zo’n moment van aandacht helpt bij kinderen die twijfelen om uit de kast te komen. Je voelt dat je gesteund wordt en dat er vrijheid is om te zijn wie je bent. Respect voor elkaar hebben is een groot iets.”

Philips van Horne: “Jezelf zijn is een feest.”

Het Kwadrant: “Het is belangrijk dat iedereen op school en thuis kan zijn wie die wilt zijn. Er moet meer aandacht aan besteed worden zodat iedereen het kan accepteren.”

Weert Regenboogstad

Een brede afvaardiging vanuit het college van B&W van de gemeente Weert was op elk van de scholen aanwezig tijdens het hijsen van de vlag. Het college van B&W maakt zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI-ers: “Weert draagt als Regenboogstad uit dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en (sociaal) veilig moet kunnen voelen. Ook jongeren moeten altijd en overal zichzelf kunnen zijn. Met het hijsen van de regenboogvlag laten de scholen zien dat ze achter deze boodschap staan en dat we samen kunnen werken aan een fijne en veilige omgeving voor iedereen in Weert.”

Bekijk hier de foto's van het hijsen van de regenboogvlag op de Philips van Horne.

2020-113-Het-College.jpeg

2020-113-Het-Kwadrant.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!