Huiswerkbegeleiding 

Heeft uw zoon of dochter moeite met het zelfstandig maken van het huiswerk of het plannen hiervan? En bent u zelf niet altijd in de gelegenheid om uw zoon of dochter hierbij te helpen? Dan is huiswerkbegeleiding iets voor u. Door meerdere keren per week naar de huiswerkbegeleiding te komen, worden leerlingen gemotiveerd en gestimuleerd om de te bestuderen stof beter en herhaaldelijk te oefenen en te bestuderen. Aan de deelname aan de huiswerkbegeleiding zijn kosten verbonden.

Ouders kunnen voor de huiswerkbegeleiding contact opnemen met de volgende externe partijen:


DB Studiebegeleiding

DB Studiebegeleiding helpt de leerling bij het plannen en structureren van het dagelijks huiswerk, de s.o.’s, proefwerken en bij de voorbereiding van de proefwerkweken. Dit doen we door middel van maatwerk dat gericht is op de leerproblemen en -vragen van de leerling. We ondersteunen door middel van de juiste vakkennis. Daarnaast wordt er ook bijles gegeven voor alle vakken in alle leerjaren. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dbstudiebegeleiding.nl.


Huiswerkbegeleiding PLUS

Leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben, kunnen zich aanmelden voor huiswerkbegeleiding PLUS. Zij krijgen bovenop de reguliere huiswerkbegeleiding gerichte hulp door een gespecialiseerde begeleider. In een groepje van maximaal 5 leerlingen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de planning, het leren leren en het organiseren van grote opdrachten zoals een presentatie. Heeft u vragen of interesse? Stuurt u dan een e-mail naar HWBCranendonck@gmail.com.


Lyceo

De huiswerkbegeleiding van LYCEO is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Tijdens de huiswerkbegeleiding worden leerlingen geholpen met plannen, kunnen ze vragen stellen over de stof en word gecontroleerd of ze het leerwerk goed kennen. Naast huiswerkbegeleiding biedt LYCEO ook één op één begeleiding aan in de vorm van bijles. Voor meer informatie kunt u terecht op www.lyceo.nl. Tevens kunt u telefonisch contact opnemen via 06-13070108 of via e-mail: astrid.houtappels@lyceo.nl.
Klik hier voor de link naar de Lyceo vestiging Weert.


Bijles Weert

Bij Bijles Weert volgen leerlingen huiswerkbegeleiding en individuele bijles aan huis of op locatie. De persoonlijke begeleiding is gericht op het aanbrengen van structuur in het huiswerk, het beheersen van de juiste leermethodes en het krijgen van extra uitleg over de lesstof. Dit heeft als doel de motivatie, concentratie en prestaties van de leerling te verhogen. Voor meer informatie of voor het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen via 0495 227 007 of kijk op www.bijlesweert.nl.


Studiebegeleiding Weert

Studiebegeleiding Weert begeleidt middelbare scholieren bij het ‘leren leren’ en geeft ze de structuur om hun schoolcarrière succesvol af te ronden. Ze werken in kleine groepen waarbij écht persoonlijke aandacht voor zowel leerling als ouder centraal staat. Naast de kleinschalige huiswerkbegeleiding kunnen leerlingen speciale studievaardigheidstrainingen volgen. Voor informatie over Studiebegeleiding Weert kunt u terecht op sbweert.nl.


Kidzbegeleiding

Kidzbegeleiding geeft studie- en huiswerkbegeleiding in kleine groepjes. Onze studiebegeleiders, allen gediplomeerd,  begeleiden de leerlingen bij het “leren leren”. Ze ondersteunen bij het plannen en organiseren van huiswerk, SO’s en projecten, begeleiden naar de juiste leerstrategieën en hebben oog voor de totale ontwikkeling van de leerling. Kidzbegeleiding is gespecialiseerd in het begeleiden van oranje route leerlingen. We hebben desgewenst korte lijnen met alle betrokkenen. Kidzbegeleiding vindt plaats op de Philips van Horne. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beppie de Waal. Tevens kunt u de website van Kidzbegeleiding bezoeken.

Philips van Horne

Samen creatief!