Nieuws

Zomerpakket voor gezinnen met een kleine beurs

28 mei 2024
Terug

Veel gezinnen kunnen om financiële redenen niet op vakantie. Om in de zomervakantie een aantal leuke activiteiten te kunnen doen, bieden gemeenten Weert en Nederweert een zomerpakket aan. Het zomerpakket is een op maat afgestemd pakket met vrijkaartjes en leuke ideeën voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.  


Voor wie is het?

Het zomerpakket is er voor gezinnen met kinderen tot en met 18 jaar waarbij het inkomen niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum.

 
Aanmelden


Aanmelden kan tot en met 7 juni.


Aanmelden voor inwoners die een uitnodiging hebben ontvangen
Inwoners die een uitnodiging (brief) hebben ontvangen voor het zomerpakket kunnen zich via het aanmeldformulier op de website aanmelden. Zij moeten daarbij het persoonsnummer dat op de brief staat invullen (en de andere velden). 

Aanmelden voor inwoners die geen uitnodiging hebben ontvangen
Inwoners die geen brief hebben ontvangen, moeten nog gecontroleerd worden of zij in aanmerking komen voor deelname. Zij kunnen een mail sturen naar aanpakarmoede@weert.nl. Geef in deze mail, de namen, het adres en de geboortedata van alle gezinsleden door.

Na controle ontvangen zij, indien zij voldoen aan de voorwaarden, z.s.m. een bericht met persoonsnummer. Hiermee kunnen zij zich aanmelden via het formulier op de website. Zonder persoonsnummer is het dus niet mogelijk om het aanmeldformulier op de website te verzenden.


Niet digitaal vaardig?

Het is ook mogelijk om aan te melden met een schriftelijk aanmeldformulier. Dit formulier kan (samen met een antwoordenvelop) worden opgehaald bij de balie of Vraagwijzer van de gemeente.


Hoe werkt het verder?

Het gezin ontvangt vóór 6 juli 2024 de vouchers voor de activiteiten die zijn opgegeven. De voucher is het toegangsbewijs, dus neem die mee naar de activiteit. LET OP! Bij het zwembad, het Klimbos en de bowlingbaan moet je van te voren reserveren. Doe dat op tijd. Zonder reservering heb je geen toegang tot deze activiteiten.


Wanneer is het zomerpakket geldig?

De vouchers kun je gebruiken tijdens de zomervakantie van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus 2024. Niet gebruikte vouchers zijn vanaf 18 augustus 2024 niet meer te gebruiken.


Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de Vraagwijzer, 0495-575000 of mail naar aanpakarmoede@weert.nl.

Philips van Horne

Samen creatief!