Nieuws

Webinar ‘wensen en grenzen bij jongeren’

18 januari 2021
Terug

Thema avond voor alle ouders van LVO Weert

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert op donderdag 28 januari 2021 een thema avond voor alle ouders van de Philips van Horne, Het College Weert, Het Kwadrant en het BRAVO! College. Van 20:00 tot 21:30 uur kunnen alle ouders het webinar ‘wensen en grenzen bij jongeren’ bijwonen.

Het webinar wordt georganiseerd in opdracht van de oudercommissie van de Philips van Horne naar aanleiding van een gehouden enquête onder ouders waarbij dit thema hoog scoorde. 

Wensen en grenzen bij jongeren | WEBINAR

De pubertijd is dé fase waarin jongeren zichzelf mogen ontwikkelen. Het is een ontdekkingsreis waarbij er steeds nieuwe ervaringen op hun pad komen. In deze fase leren jongeren zichzelf echt kennen en één van de manieren waarop ze dat doen is door het verleggen van grenzen. In deze fase verandert ook jouw rol als ouder: je krijgt een bijrol met als belangrijkste taken het begeleiden, bijsturen, maar ook loslaten van jouw zoon of dochter. Jongeren in de pubertijd hebben grenzen nodig waarbinnen zij zich vrij kunnen ontwikkelen. Het stellen van grenzen is dus belangrijk, maar hoe doe je dat op een goede manier? En hoe kun je ook rekening houden met de wensen van jouw zoon of dochter?

Tijdens dit webinar zoomen we in op de leefwereld van jongeren. We geven je onder andere een inkijkje in het puberbrein: wat voor effect heeft de pubertijd op de hersenen? Welke gevolgen brengt dit met zich mee? En hoe ga jij als ouder om met deze verandering?


Aanmelden

  • Wensen en grenzen bij jongeren
  • 28 januari 2021
  • 20.00 tot 21.30 uur

Aanmelden kan hier of via de link op de website van het CJG
 

Samenwerking Vincent van Gogh

Het webinar wordt georganiseerd in samenwerking met Vincent van Gogh; specialist in preventie bij alcohol- en drugsgebruik. Samen maken we moeilijke thema’s bespreekbaar, zoals:

  • Hoe ziet de leefwereld van jongeren eruit? En wat betekent dit voor jou als ouder?
  • Hoe kun je grenzen stellen zonder er steeds over te hoeven discussiëren?
  • Wat is de invloed van alcohol en drugs op jouw kind?
  • Wat kun je doen om ervoor te voorkomen dat het gebruik tot problemen leidt?

Philips van Horne

Samen creatief!