Nieuws

Vaccinatieronde GGD Limburg Noord uitgesteld

23 maart 2020
Terug

In verband met de verspreiding van het nieuwe coronavirus en de onvoorspelbaarheid daarvan, heeft het RIVM op 11 maart 2020 voor heel Nederland besloten dat ook voor de vaccinaties die in grotere groepen gegeven worden maatregelen getroffen moeten worden. Dit om mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.


Vaccinatieweek HPV prik wordt uitgesteld

Dit betekent concreet dat de vaccinatieweek tegen de infectieziekten baarmoederhalskanker  (HPV) die gepland stond in week 20 (11 tot en met 15 mei), niet doorgaat en wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. Met uitstel van een half jaar komt de bescherming van de 12/13 jarige meisjes tegen deze ziekte niet in gevaar. De meisjes hebben nog geen uitnodiging voor deze vaccinatie gekregen, zij krijgen in het najaar een uitnodiging voor week 42 (12 tot en met 16 oktober 2020).

Men ACWY

Leerlingen geboren in  2006 en leerlingen geboren in de periode 2001 tot en met 2005 die eerder nog niet voor een Men ACWY (vaccinatie tegen meningokokken) vaccinatie zijn geweest, krijgen dit voorjaar waarschijnlijk wel nog een oproep voor de Men ACWY vaccinatie. In verband met het coronavirus weten we nog niet wanneer en waar deze leerlingen worden opgeroepen. 

Voor meer informatie en de meest actuele informatie met betrekking tot de vaccinatieweken: www.ggdlimburgnoord.nl.

Philips van Horne

Samen creatief!