Nieuws

Uitnodiging deelname aan onderzoek jeugdhulp

11 maart 2019
Terug

Sinds 2015 zijn gemeenten Weert, Leudal en Nederweert verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning en jeugdhulp aan kinderen en jongeren en hun ouder(s) of verzorger(s). Het is belangrijk om te weten hoe de hulp wordt ervaren door de mensen die de hulp nodig hebben. Wat gaat goed? Wat moet beter? Daarom doen de rekenkamers voor deze drie gemeenten samen met onderzoeksbureau StoryConnect nu een onafhankelijk onderzoek naar de jeugdhulp.

Om goed zicht op de situatie te krijgen willen zij zo veel mogelijk persoonlijke ervaringen horen van mensen die het afgelopen jaar ondersteuning of hulp hebben ontvangen of gezocht. Daarvoor is een online Vertelpunt ingericht.

De rekenkamers en de gemeenten beschikken niet over jullie gegevens. Daarom hebben zij ons gevraagd deze uitnodiging te versturen aan jongeren en ouders/verzorgers die bij ons bekend zijn. In het bijgevoegde document geven de onderzoekers meer informatie over dit onderzoek. 

Online vertelpunt

Jullie worden van harte uitgenodigd om anoniem deel te nemen aan dit onderzoek en jullie ervaringen over de ontvangen hulp te delen in het online Vertelpunt. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Klik hier om jullie ervaringen te delen in het online Vertelpunt.

Goed om te weten

  • Het Vertelpunt heeft drie versies: een versie voor jongeren vanaf 10-12 jaar om zelfstandig te gebruiken, een versie voor ouders/verzorgers en een versie voor kinderen tot 10-12 jaar om samen met een ouder/verzorger te gebruiken.
  • Het kan het zijn dat jullie ook van andere instellingen een uitnodiging voor dit onderzoek ontvangen. Uit privacyoverwegingen is het helaas niet mogelijk om dit te voorkomen. Onze excuses hiervoor.
  • Het Vertelpunt kan meerdere malen ingevuld worden, bijvoorbeeld voor verschillende ervaringen of voor verschillende kinderen.
     

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met StoryConnect, het onderzoeksbureau dat dit onderzoek helpt uitvoeren via jeugdhulp@storyconnect.nl.

 

Alvast hartelijk bedankt voor het delen van jullie ervaringen!

 

Philips van Horne

Samen creatief!