Nieuws

Topsportleerling in beeld

26 februari 2015
Terug

Ik ben Michelle Koolen, 16 jaar oud en zit nu op 5 havo op de Philips van Horne. Ik beoefen de sport volleybal. Dit doe ik sinds mijn zevende.

Het begon in Ell. Bij Bach.s.v. in niveau 1. Toen was het nog vangen en gooien. Samen met mijn vriendinnetjes had ik iedere vrijdag avond weer heel veel plezier. Het werd steeds serieuzer. Het vriendinnen groepje werd gesplitst. Enkele gingen naar een hoger team. Daar zat ik dus ook bij. Toen was het tijd voor het echte werk. De trainer van dames 1 had me zien spelen en vroeg of ik een keer mee wilden trainen. Natuurlijk wilde ik dat. Een paar weken later stond ik er dan. In de basis bij Dames 1. Wie had dat gedacht. Ik viel dus blijkbaar ook op bij het Bestuur van Bach. Ze vroegen of ik niet eens mee wilden doen aan een selectie training van het RTC. Het Regionaal Talent Centrum. Na de selectietrainingen doorstaan te hebben. Zat ik dan eindelijk bij het RTC Weert meisjes t/m 16. Na een jaar hard trainen was er een RTC eindtoernooi. Hier kon je je vergelijken met andere RTC. We speelden onder andere tegen Rotterdam en Apeldoorn. Dit was een hele ervaring. Uiteindelijk waren we eerste geworden van Zuid-Nederland.

Na 9 jaar bij Bach s.v te hebben gespeeld. Vond ik het tijd voor iets anders. Ik wilde graag hoger gaan spelen. En dus ging ik kijken voor een andere club. Na bij een aantal clubs een keertje mee te hebben getraind kwam ik uit bij de club LEDUB in Budel. Daar speel ik dan nu ook in Dames 2. Ons doel is natuurlijk om dit jaar kampioen te worden in de promotieklasse en te promoveren naar regiodivisie oftewel 3e divisie.

De combinatie sport en school gaat heel goed samen. Bij mij in ieder geval. Ik heb gewoon een vast schema gemaakt. Ik weet dat als ik 's middags moet trainen Ik 's avonds moet leren en huiswerk moet maken. Mijn week ziet er als volgt uit :

Op maandag train ik van 15.00 - 18.00 uur bij het RTC ( dan moet ik dus 's avonds leren )

Op dinsdag train ik van 20.00 tot 22.00 uur bij Ledub (dan moet ik 's middags leren)

Op woensdag train ik van 15.00 tot 18.00 bij RTC (dan moet ik 's avonds leren)

Op donderdag train ik van 8.30 tot 10.00 bij RTC (dan kan ik de hele middag en avond leren)

Op vrijdag train ik van 19.30 tot 21.00 bij Ledub (huiswerkvrije dag dus dan doe ik niks aan school)

Op zaterdag heb ik altijd wedstrijd en is er dus weinig tijd voor school. Maar als ik 's avonds wedstrijd dan probeer ik zoveel mogelijk overdag te doen.

Zondag is mijn vrije dag. Dan neem ik ook zoveel mogelijk rust,omdat ik meestal erg moe ben van al het trainen die week.

Omdat ik iedere dag les heb tot 10 voor 4. Krijg ik vrijstelling van school om te gaan trainen.

Ik hoop dit jaar een keer mee te mogen trainen in Papendal bij Jong Oranje. Dat zou me echt heel gaaf lijken. En dan later doorstromen naar het Nederlands Team. Dat is mijn grootste droom. En ik ga er dan ook alles aan doen om dit te halen.

En onthoud :

School en topsport gaat hartstikke goed samen als je er maar alles aan wilt doen om je doelen te bereiken.

Philips van Horne

Samen creatief!