Nieuws

Studiereis Dubai 2019 geslaagd!

23 september 2019
Terug

Op zondag 15 september 2019 vertrokken 9 leerlingen van HAVO 5, samen met begeleiders Hielke Adema en Rick Jansen, in de vroege morgen richting Schiphol om vanuit daar het vliegtuig naar Dubai te nemen. Deze reis stond in het teken van het profielwerkstuk; een verplicht onderdeel in HAVO 5. Deze leerlingen hebben er voor gekozen om dit niet in Nederland te doen, maar juist in het buitenland.

Eenmaal aangekomen en gesetteld, was het op maandag direct tijd om vroeg op te staan voor een bedrijfsbezoek bij het bekende 5-sterren Hilton hotel. Daar kregen de leerlingen eerst een rondleiding, om vervolgens vragen te mogen stellen aan de Hotelmanager en aan de FrontOffice Manager. Na dit programma mochten de leerlingen de ''Dubai City Game'' gaan voorbereiden, een spel dat de begeleiders vorig jaar verzonnen hebben. In 6 uur tijd moesten de leerlingen in 3-tallen zo veel mogelijk punten te scoren door foto's in de hele stad te maken, bijvoorbeeld van een kameel, een luxe Ferrari of van het hoogste gebouw ter wereld. Het spel werd afgesloten met een rondleiding door de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld.

De tweede dag stond in het teken van een bezoek aan school. Misschien hadden de leerlingen hier vooraf het minste zin in (het blijft toch school tijdens de ''vakantie''), maar uiteindelijk was dit misschien wel de leukste activiteit. Eerst kregen ze een rondleiding door de gloednieuwe school, die werkelijk alle faciliteiten heeft, waaronder een groot theater (met 500 zitplaatsen), audio en video ruimtes, een olympisch zwembad en een mega sportschool. Daarna was het de tijd om samen met een buddy lessen te gaan volgen. De leerlingen kozen een programma van Arabische les, Wiskunde of Business. Daarna gaven de begeleiders een tour in ''Oud Dubai''. Dit gedeelte van de stad kenmerkt zich door de lage gebouwen en de vele markten. 

De derde dag stond in het teken van het maken van het profielwerkstuk. De leerlingen hadden zelf afspraken gemaakt en mochten zodoende in het grote appartement werken, vragen stellen en dingen opzoeken. Sommige groepen moesten naar locaties om daar onderzoek te gaan doen. Op het einde van de middag trok de groep richting de haven, waar een vette boottocht door de omgeving op de planning stond. Deze speedboot vloog soms wel met 60 kilometer per uur over de hoge golven! Een mega ervaring...hoewel het voor sommige leerlingen wel een beetje ''bumpy'' was!

De donderdag was gereserveerd voor een trip naar de hoofdstad, Abu Dhabi. Tijdens deze trip kregen de leerlingen eerst een rondleiding door het grootste Emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi is veel minder bekend en daardoor ziet het er ook anders uit. Nadat de leerlingen anderhalf uur in een busje hadden gezeten, mochten ze er uit om een bezoek te brengen aan Yas Waterpark. Dit pretpark heeft tientallen glijbanen en heeft zelfs een achtbaan. Om 4 uur trok de groep naar Yas Racing Circuit. Dit is het circuit waar Max Verstappen en zijn collega's eind november zullen rijden voor de wereldtitel Formule 1. Als laatste deze dag stond de grootste toeristische trekpleister, de Sheik Zayed Mosque op de planning. Dit is één van de grootste moskeen ter wereld. De dames moesten verplicht een abaya aan. Dat is een traditionele ''jurk''. De rondleiding in de moskee maakte duidelijk veel indruk, want op de terugweg lag iedereen heerlijk te tukken in het busje!

De laatste dag, de vrijdag, was het tijd voor échte (ont) spanning. De groep reed richting het bekende Atlantis Hotel, op de bekende ''Palm'' van Dubai. Daar mochten de leerlingen een dag genieten van hét bekende watermark; Aquaventure. Glijbaan na glijbaan, ze hebben zich de hele dag kostelijk vermaakt. Om 6 uur werd er zelfs nog toegang geregeld tot het grote aquarium, waarna ze in het Atlantis hotel nog heerlijk mochten eten. Om 10 uur startte de lange terugweg. Eerst vanuit de ''Marina'' naar het vliegveld, daar 4 uur wachten, 7 uur vliegen en 2 uur met de trein. Zaterdagmiddag om 13.00 uur mochten alle vaders en moeders, broertjes en zusjes, hun kinderen eindelijk weer in de amen sluiten. Een ongekende reis, die deze leerlingen nooit zullen vergeten! Nu is het tijd om hard te gaan schrijven aan het profielwerkstuk, maar met de ervaringen van de leerlingen die ze nu hebben, zal dat zeker geen probleem zijn!

Namens de docenten,

Hielke Adema
Rick Jansen 

naamloos-4054.jpg

naamloos-4018.jpg

naamloos-3902.jpg

naamloos-3921.jpg

naamloos-3967.jpg

naamloos-4080.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!