Nieuws

Stichting Netjes Gekleed

22 januari 2018
Terug

STICHTING NETJES GEKLEED 

De onlangs opgerichte Stichting Netjes gekleed, werkt als een soort kledingbank. Zij voorzien gezinnen van kleding, als deze het even niet zelf kunnen betalen. Deze gezinnen komen op doorverwijzing van gemeenten, Sociale dienst, bewindvoerders, kerkgenootschappen, scholen, maatschappelijke werk enz. bij hun terecht.

Tweemaal per jaar kunnen ze zich dan melden om (gratis) een kleding pakket uit te komen zoeken. Dit winkelen gebeurd in de winkel, waar ze nu druk mee bezig zijn, samen met de vrijwilligers.  Ze werken met vrijwilligers en zijn een Non-profit organisatie. Ze zijn dit initiatief begonnen omdat er vele miljoenen voor ontwikkelingshulp naar het buitenland gaan, terwijl we in onze eigen omgeving nog (verborgen) armoede genoeg hebben.

Van diverse gemeenten hebben ze al subsidie gekregen omdat ze zich ook richten op kleding voor jongeren, tussen de 12 en 18 jaar uit het gezin. Ze zien namelijk vaak dat kinderen gepest worden als ze er anders uitzien met kleding, en worden buitengesloten en niet meer binnen de groep vallen. Juist dit pesten en buitensluiten kan grote gevolgen hebben voor de verdere toekomst van het kind. Daarom willen ze een oplossing bieden. En hebben ze dus een speciale afdeling opgezet voor deze doelgroep.

Maar voor deze oplossing hebben ze veel kleding nodig, mensen gooien nog steeds kleding weg bij het afval, of stoppen het netjes in de kledingcontainers. Maar helaas komt dit ook vaak in de verbrandingsoven terecht, of gaat in de doorverkoop naar het buitenland. Terwijl ze deze goede bruikbare kleding juist zelf hard nodig hebben. Momenteel hebben ze al een wachtlijst en staan er een aantal gezinnen met tieners te wachten op goede kleding.

Daarom een oproep voor kleding, schoenen en accessoires. Deze zijn in te leveren bij:

  • Gravenkasteel 30 te Gastel (René 06-54705875
  • Boekweitbeemd 8 Valkenwaard (Colinda 06-55773341)
  • Rul 13 Heeze (Joke 040-2262887)

Of bel naar René of Colinda, dan kan het door hen worden opgehaald.

Philips van Horne

Samen creatief!