Nieuws

Seán Loney met Limburgse delegatie naar de nationale MEP conferentie.

25 oktober 2017
Terug

De eerste dag van het MEP Nationaal werden wij geacht om ons in Den Bosch te verzamelen. Waar wij de eerste 2 dagen verbleven. Je werd per 2 commissies ingedeeld per hoofdstad . In Den Bosch zaten wij met ENVI 1 en ENVI 2.

De eerste dag stond vooral in het teken van teambuilding en kennismaking, we hebben een rondleiding gekregen en een boottocht gemaakt de grachten van Den Bosch verder kregen wij nog een diner bij de Domino’s op de kosten van MEP.

Op de 2e dag begon het echte werk, strak in pak, verzamelde de commissies zich bij de verschillende provinciehuizen door heel Nederland. De resolutie besprekingen konden eindelijk losbreken. Maar voor we zover konden beginnen, kregen wij eerst inlichting over ons vraagstuk van een expert, In mijn geval Fons Casius van stichting Innoverende Medicijnen Nederland.

Na 2 dagen stevig debatteren over wat er nu allemaal in de resoluties moesten komen, was het dan zover. De grote migratie naar het Binnenhof in Den Haag voor de officiële opening van MEP Nederland 2017. Deze opening was in de 1e kamer. Tijdens deze opening werd er gespeecht door de voorzitter van de 1e Kamer, mevr. Broekers-Knol, de ambassadeur van Estland en verder nog al de welkom speeches van de alle landen. Hierna werden de resoluties per land besproken en gelobbyd

De 2e dag in Den Haag was in de Hoge Raad, ik moest hier mijn resolutie verdedigen met mijn commissie en voorleggen aan het parlement en hierna werd er gestemd, dit was de procedure voor alle resoluties, onze resolutie kwam er gelukkig wel doorheen na een stevig debat van anderhalf uur. Maar dit kon je echter niet zeggen voor alle resoluties, uiteindelijk werden er maar 3 van de 10 aangenomen.

De 3e en ook tevens laatste dag in Den Haag werd afgesloten in de 2e kamer. Stond weer in het teken van het open debat en resoluties verdedigen, al met al was het een zeer leerzame en plezierige week en zou ik iedereen die interesse heeft in politiek, nieuws of gewoon houdt van lullen om aan MEP mee te doen! Wie weet sta jij volgend jaar in Den Haag.

Philips van Horne

Samen creatief!