Nieuws

Mooie examenresultaten LVO-Weert

1 juli 2016
Terug

100% GESLAAGDEN HET KWADRANT EN BRAVO! COLLEGE


Vrijdag 1 juli, een spannende dag voor de herkansers in het Voortgezet Onderwijs. De resultaten van de herexamens zijn bekend en laten zien dat de scholen van LVO-Weert wederom een mooi resultaat hebben behaald. De scholen scoren alle boven het landelijk gemiddelde en zijn daar uiteraard bijzonder trots op. Uitblinkers zijn een slagingspercentage van 100% op het BRAVO! College Cranendonck waar voor het eerst sinds 15 jaar weer een eindexamen werd afgenomen én een 100% slagingspercentage op Het Kwadrant en Praktijkonderwijs Het Kwadrant.


Trots 

Directeur Jan Mueters van Het Kwadrant: ‘We zijn bijzonder trots op dit geweldig slagingspercentage. Te meer omdat dit betekent dat alle leerlingen van zowel het Praktijkonderwijs als alle leerlingen die zes jaar geleden met de nieuwe zesjarige techniekopleiding zijn begonnen, geslaagd zijn.” Ook op het BRAVO! College is de stemming euforisch. Janneke Jacobs, sectordirecteur: “Eind 2013 werd bekend dat we op het BRAVO! College van start gingen met de vierjarige MAVO. Dat we nu, met deze eerste lichting examenleerlingen, al zo’n mooi resultaat hebben neergezet, maakt ons bijzonder trots. Trots op onze leerlingen en trots op onze docenten, die deze prestatie toch samen hebben neergezet.”

Ook op Het College en de Philips van Horne zijn de slagingspercentages goed. Op Het College behaalden 92% van de leerlingen het HAVO-diploma en 94,3% het VWO-diploma. Op de Philips van Horne slaagden 95,3% van de MAVO-leerlingen, 94,6% van de HAVO-leerlingen en 94,1% van de VWO-leerlingen.


Juiste weg

Volgens Marianne van Wegberg en John Hausmans, Centrale Directie LVO-Weert is een compliment op z’n plaats: “De mooie examenuitslagen zijn het resultaat van alle inspanningen die zowel onze leerlingen als onze docenten samen geleverd hebben en de intensieve samenwerking tussen de scholen onderling. Samen zorgen we ervoor dat een leerling op de juiste plek terecht komt en zijn middelbare schooltijd met een mooi resultaat afsluit. Gezien de examenresultaten zitten we daarmee op de juiste weg.”

Philips van Horne

Samen creatief!