Nieuws

Met Global Exploration naar Tanzania

8 oktober 2015
Terug

Ook dit jaar gaat er weer een groep leerlingen van Het College Weert, de Philips van Horne, Het Kwadrant én, voor het eerst, van BRAVO! College Cranendonck met Global Exploration op reis. De bestemming? Tanzania! Binnenkort start de voorlichting voor leerlingen vanaf klas 4. De informatieavond voor ouders is op donderdag 22 oktober om 19:00 uur op de Philips van Horne. Zit je in de vierde klas of hoger, lees dan snel verder:


Wat is Global Exploration?

Stichting Global Exploration (SGE) stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen. Om samen te praten, werken en te spelen. Om samen een kleine bijdrage te leveren aan een betere wereld. Na een eerste Xplore reis naar Peru in 2006 zorgden de deelnemende leerlingen heel enthousiast voor hun draagvlakversterking. Twintig leerlingen vertelden ieder het verhaal aan ieder meer dan 150 personen. Nieuwe scholen hebben zich de opeenvolgende jaren aangemeld. Om al dit te coördineren startte we eind 2006 de stichting Global Exploration. Sinds dat moment reizen vele jongeren de hele wereld over. Ons motto is: “Together one World!”


Mee naar Tanzania?

De voorlichting voor leerlingen zal op de verschillende scholen plaatsvinden in week 41 en 42. Hier zullen de leerlingen een brief mee naar huis krijgen om zich op te geven voor de informatieavond voor leerlingen en ouders/ verzorgers. Deze informatieavond is op donderdag 22 oktober om 19.00u op de Philips van Horne. Op deze avond krijgen ouders en leerlingen informatie over Global Exploration, over de Tanzania-reis en de selectieprocedure. Eind november zal de definitieve selectie bekend worden en gaat de groep zich voorbereiden op de prachtige reis naar het land van de Maasai in juli/augustus 2016


Begeleiders Tanzania 2016

De volgende docenten gaan mee om jullie te begeleiden bij deze reis: Dhr. Verschueren (Het Kwadrant), dhr. Vaes en mevr. Haex (Philips van Horne) en Dhr. Gerits (Het College). Mevr. Derks is clusterleider en dhr. Lemmers zal als arts zorgdragen voor de medische begeleiding. Uiteraard kunnen jullie voor vragen terecht bij de begeleiders.

Philips van Horne

Samen creatief!