Nieuws

LOOT leerling in beeld: Abbey Verbael

10 mei 2016
Terug

De 13-jarige scholiere van Philips van Horne SG en speelster van R.K.S.V. Merefeldia is geselecteerd voor de Double Dutchies. Dit team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvindt in de Italiaanse stad.

"Het was zo'n verrassing toen ik te horen kreeg dat ik was geselecteerd voor de Double Dutchies. Dat had ik nooit durven dromen", aldus de Limburgse speelster van Merefeldia, die volgend jaar bij Borussia Mönchengladbach gaat spelen. Ze had al eens iets gelezen over het project. "Ik lees het blad GOAL! en vorig jaar zat er een vriendschapsbandje van FOOTBALL FOR FRIENDSHIP bij één van de nummers. Zo leuk om daar dan nu zelf aan te mogen meedoen."

Voorbereiding Onder leiding van Gerard Timmers, trainer van de Telstar Meiden Voetbal Academie, bereidden Abbey en haar teamgenoten van de Double Dutchies zich gisteren voor op hun reis naar Milaan. Het was voor het eerst dat de groep bij elkaar kwam. Coach Timmers had een pittig programma voor hen opgesteld. In het mooie weer moesten de Double Dutchies zich behoorlijk in het zweet werken. Na afloop van de training kregen zij hun oranje teamkleding uitgereikt en werden de jonge spelers en hun ouders uitgebreid gebrieft over hun reis naar Italië.

Milaan De Double Dutchies, bestaande uit vier jongens en vier meiden, ontmoeten in Milaan de deelnemers uit de overige 31 landen en nemen er deel aan een voetbaltoernooi. Het absolute hoogtepunt is het bezoek aan de finale van de UEFA Champions League op 28 mei in het vermaarde San Siro stadion.

Stichting LOOT De acht speelsters en spelers zijn geselecteerd via Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren.

Achtergrond FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International children's social project is een initiatief van Gazprom. Dit jaar nemen jeugdvoetbalteams (leeftijd 12–14 jaar) uit 32 landen deel. Het project maakt onderdeel uit van het jongerenprogramma van Gazprom en heeft de volgende doelstellingen:

  • stimuleren van jeugdvoetbal
  • promoten van sport voor jongeren en een gezonde leefstijl
  • bevorderen van verdraagzaamheid en vriendschap tussen jongeren uit verschillende landen.

Beschermheer en ambassadeur van FOOTBALL FOR FRIENDSHIP is de wereldberoemde voetballegende Franz Beckenbauer. Kernwaarden van het project zijn vriendschap, gelijkheid, sportiviteit, gezondheid, vrede, toewijding, overwinning en tradities. Het project wordt wereldwijd aangestuurd door AGT Communications Group (PROI, Russia). De communicatie-ondersteuning op nationaal niveau wordt geleverd door Van Luyken Communicatie Adviseurs (PROI, the Netherlands)

 

Philips van Horne

Samen creatief!