Nieuws

Leerlingen Weerter scholen presteren goed op NK-indoor atletiek

26 januari 2015
Terug

Jongens

Er werden mooie prestaties neergezet en een aantal persoonlijke records verbeterd door de atleten van AV Weert. Zo won Tijn Vaessen (VWO-3, Het College) de 60m sprint bij de jongens C2 in een tijd van 7.56 sec.! Hij verbeterde die dag zijn PR maar liefst twee keer. Hij mag zich nu met recht de snelste C-junior van Nederland noemen.

Kampioen werd ook het estafetteteam bij de jongens Junioren C, bestaande uit wederom Tijn Vaessen, clubgenoot Laurens Handels (Philips van Horne) en Pie Meuwissen en Stan Ubachs van Swift Roermond. Dit combi- en vriendenteam van AV Weert en Swift, AV Swiert genoemd, liep de 4 x 50m in 24,54 sec. Snelle jongens die vier!

Laurens sprong zich die dag bij het hoogspringen met 1.60m ook nog eens naar een mooie negende plaats bij de jongens C2. Een nationale top-tiennotering, dus. Prima gedaan!

Meisjes

Madelief Vaessen (G1A, Het College) klokte bij de meisjes D2 op zaterdag in de series van de 60m horden 11.57 sec. en verbeterde daarmee haar PR! Zij plaatste zich met deze mooie tijd tevens voor de halve finale. In de 60m sprintseries noteerde zij 9.28 sec.

Tessa Smits (VWO-2, Het College) plaatste zich bij de 60m horden van de meisjes C1 voor de finale waar zij met een mooie 9.91 sec. op een achtste plek eindigde. Met de 3 kg kogel stootte zij een nieuw PR van 10.41 m en werd daarmee vijfde. Twee top-tiennoteringen voor Tessa!

Ook een nieuw PR voor Anouk Schrijnemaekers (H3A, Het College) bij de meisjes C2! Op de 60m sprint liep zij 8.88 sec. in de series. Op de 600 m liep zij met een tijd van 1.57.57 naar een mooie vijfde plek. Ook voor deze dame een top-tiennotering in dit nationale deelnemersveld!

Nieuwsgierig naar deze wedstrijden? Kijk voor alle uitslagen, informatie foto’s en filmpjes op www.indoorapeldoorn.nl

Philips van Horne

Samen creatief!