Nieuws

Leerlingen LVO Weert naar Cambodja en Vietnam

19 juli 2022
Terug

Maandag 25 juli a.s. zetten twee groepen van resp. 22 en 29 leerlingen van Het College, de Philips van Horne, het Bravo! College en Het Kwadrant met docenten en een medisch begeleider koers naar Cambodja en Vietnam voor een interculturele ontwikkelingsstage van drie weken.

De leerlingen doen mee aan het Xplore project van Global Exploration. In deze drie weken gaan we er samen voor proberen te zorgen de wereld een beetje beter te maken: samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is.


Vietnam & Cambodja

De groepen vliegen samen naar Ho Chi Minh, maar zullen hier ieder hun eigen weg gaan. De ene groep start in Cambodja, waar een middelbare school wordt bezocht en een basisschool die is gestart door fanatieke ouders waarvan de kinderen in eerste instantie twee uur moesten reizen naar hun school.

De andere groep start in Vietnam, waar de Tan Thanh basisschool en de Ham Giang middelbare school bezocht worden. Bij beide scholen vinden let’s work projecten plaats, zoals het opknappen van klaslokalen, het schoolplein en sanitaire voorzieningen. Ook worden leerlingen gekoppeld aan buddies, waarbij we veel van elkaar kunnen leren!

Naast het bezoek aan deze scholen, vinden er ook culturele uitstapjes plaats. Denk hierbij aan een bezoek aan ‘The Killing Fields’ in Cambodja. Een plek waar veel mensen vermoord zijn tijdens het regime van Pol Pot (de Rode Khmer) in de jaren ‘70.  


Global Exploration

Global Exploration is een stichting met als doel jongeren kennis te laten maken met andere culturen. Ontwikkelingssamenwerking, duurzame ontwikkeling en zelf een bijdrage leveren door middel van een ‘Scholen voor Scholen’-project vormen onderdelen van de ontwikkelingsstage. Na een gedegen voorbereiding van masterclasses, teambuilding en informatiebijeenkomsten reizen middelbare scholieren, ondersteund door docenten en een arts naar Derde Wereldlanden om daar te bouwen aan een betere wereld. De leerlingen financieren deze reis zelf en organiseren voor de projecten inzamelingsacties.
 

Sponsoractiviteiten en donaties

Naast de voorbereidingen op informatief gebied hebben de leerlingen van LVO Weert de afgelopen maanden veel sponsoractiviteiten georganiseerd om hun ontwikkelingsstage mogelijk te maken. 


Persoonlijke inzameling

Niet met lege handen reizen is het motto van de Stichting Global Exploration. Fondsen verzamelen en de handen zelf uit de mouwen steken, vormt een onderdeel van het programma. Iedere deelnemer zamelt € 1800 aan sponsorgeld in. Er zijn heel wat wafels gebakken, etentjes en high tea's georganiseerd en familie, vrienden en bedrijven benaderd om te sponsoren. Daarbij vertellen de deelnemende leerlingen steeds hun eigen verhaal over de ontwikkelingsstage. Nu is bijna het moment aangebroken dat de groep de reis daadwerkelijk gaat maken en veel nieuwe indrukken zal opdoen!


Volgen

Het reisgezelschap is gedurende hun reis te volgen via hun eigen blog. Benieuwd? Volg 'Xploreweert' op Facebook en Instagram, hier zullen dagelijks blogs en/of vlogs gepost worden!

Philips van Horne

Samen creatief!