Nieuws

Leerlingcoaching – 10 leertips van leerlingen, voor leerlingen!

8 januari 2019
Terug

Al vaker hebben we verteld dat je binnen het leren niet alleen staat. De afgelopen periode zijn de onderstaande leertips voor jullie verzameld. Deze komen niet van de docenten af, maar van andere leerlingen van de Philips van Horne. Neem ze eens door, misschien zit een tip bij die jij kunt uitproberen voor de komende toetsweek. Heb je een leertip die ontbreekt op de lijst en wil je die graag delen, stuur deze dan door via m.feddahi@stichtinglvo.nl. Misschien zie je jouw tip dan de volgende keer op de website staan!

 

Tip 1:    Ik laat me regelmatig overhoren. Als je dan fouten maakt, dan hoor je van je vader of moeder wat het juiste antwoord wel is.

Tip 2:    Door dingen op te schrijven leer ik meteen de lesstof. Ik krijg het dan makkelijker in mijn hoofd gestopt.

Tip 3:    Ga eens de tekst hardop lezen. Je hoort de tekst en ik kan me dan veel beter concentreren op de leerstof.

Tip 4:    Dingen die ik moeilijk vind, schrijf ik op een apart blaadje. Wat op dit blaadje staat, blijf ik herhalen totdat ik het onder de knie heb.

Tip 5:    Alles in stukjes leren. Ik leer dan elke dag een beetje. Het lukt mij namelijk niet om op een dag heel veel zaken in mijn hoofd te stoppen.

Tip 6:    Iedere dag na school ga ik doornemen wat de nieuwe stof is van die dag. Doordat ik het dan herhaal, kan ik het beter onthouden.

Tip 7:    Ik gebruik juist Quizlet (www.quizlet.com). Door deze website te gebruiken, kan ik de woordjes voor de talen veel makkelijker onthouden.

Tip 8:    Ik maak een begrippenlijst voor de vakken. Op die manier kan ik vragen veel beter oplossen die in de toets komen.

Tip 9:    Online leren. Ik maak bijvoorbeeld opdrachten via de methodewebsite. Op www.lweo.nl staan bijvoorbeeld opgaven over het vak economie.

Tip 10: Goede nachtrust. Ik ga extra vroeg naar bed tijdens de toetsweek, zodat ik de volgende dag goed uitgerust ben. Dit geeft mij veel rust.

Philips van Horne

Samen creatief!