Nieuws

Koers gaat door!

29 maart 2016
Terug

LVO Weert gaat per 1 augustus 2016 van start met een nieuwe onderwijsvorm onder de naam ‘Koers’. Koers is een vorm van onderwijs voor de onderbouw mavo, havo en atheneum waarbij de leerling zelf richting geeft aan en eigenaar is van zijn leerproces. Na de drukbezochte informatieavond op maandag 14 maart jl. hebben zich in totaal 53 leerlingen voor Koers aangemeld. Waarvan 19 leerlingen met een mavoadvies, 30 leerlingen met een havoadvies en 4 leerlingen met een atheneumadvies. Dat betekent dat de doelstelling van 40 leerlingen ruimschoots gehaald is. Loting zal nu bepalen welke leerlingen er volgend jaar binnen Koers gaan starten.

Loting

Bij de loting wordt gekeken naar een goede verdeling tussen de verschillende onderwijsstromen, leerlingen met een specifieke ondersteuningsvraag en tussen jongens en meisjes. De loting vindt plaats op dinsdag 5 april, onder het toeziend oog van een notaris. Leerlingen die worden uitgeloot, worden ingedeeld op de school waar ze zich in eerste instantie hebben aangemeld. De leerlingen ontvangen deze week persoonlijk bericht.

 

Koers

In de afgelopen maanden is een gedreven docententeam binnen LVO-Weert aan de slag gegaan met de vraag: ‘Hoe kunnen wij ons onderwijsaanbod nog verder ontwikkelen?’. Oftewel: ‘Hoe zou het onderwijs eruit zien als we het opnieuw vorm mochten geven?’ De antwoorden op deze vragen zijn verwerkt in het onderwijsconcept genaamd Koers. Binnen Koers werken vakdocenten en leerlingen samen aan een brede ontwikkeling van de leerling, waarbij zoveel mogelijk uitgegaan wordt van de kwaliteiten en interesses van de leerling. Dit alles gebeurt in een omgeving die inspirerend werkt en veel minder regulerend.

Philips van Horne

Samen creatief!