Nieuws

Jong en zorgen voor iemand? Dat verdient iets extra’s!

18 september 2020
Terug

Van 5 t/m 11 oktober vindt de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Ook jonge mantelzorgers in de gemeenten Weert en Nederweert worden in het zonnetje gezet. Punt Welzijn organiseert verschillende activiteiten én jonge mantelzorgers kunnen aangemeld worden voor een goodiebag vol met leuke spullen.

Een ‘jonge mantelzorger’ is een kind of jongere die opgroeit met een familielid met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broertje met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger. Natuurlijk kan het hartstikke goed gaan thuis, maar soms is het ook lastig voor ze om ook nog huiswerk te maken of tijd te hebben voor hobby’s. Óf de jongeren maken zich zorgen over hoe het thuis gaat. Deze jongeren verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!

Even aandacht voor jonge mantelzorgers
Van 5 tot en met 11 oktober vinden er diverse activiteiten plaats voor jongeren die voor iemand zorgen. Op donderdag 8 oktober kun je ervaren hoe het is om een fotomodel te zijn! Laat je mooi maken door een visagiste en ga op de foto tijdens de Glamour Portret shoot bij Flitzer! Of krijg een echte boksclinic van Aito Köster op woensdag 7 oktober. Misschien heb je nog nooit op ski’s gestaan en wil je dat een keer proberen? Dat kan op dinsdag 6 oktober bij Snow-Peak. Of neem op dinsdag 6 oktober een kijkje achter de schermen bij paardensportcentrum Laar en maak een ritje op een pony.

Deze activiteiten zijn voor alle jonge mantelzorgers t/m 25 jaar in de gemeenten Weert en Nederweert. Aanmelden kan via de website van Punt Welzijn (www.puntwelzijn.nl), per mail via mantelzorg@puntwelzijn.nl of telefonisch via 0495-697900.

Goodiebag
Op zaterdag 3 oktober worden jonge mantelzorgers, die door iemand in hun omgeving zijn aangemeld, verrast met een goodiebag met allerlei leuke spullen. Ken je een jongere die voor een ander zorgt? Meld hem/haar dan aan via de website van Punt Welzijn. Aanmelden kan t/m 27 september!

Neem voor meer informatie contact op door te bellen naar 0495-697900 of te mailen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Philips van Horne

Samen creatief!