Nieuws

Havo 4 leerlingen van Philips van Horne vertegenwoordigen Zweden op de Limburgse MEP conferentie

10 mei 2022
Terug

Van maandag 16 mei tot en met vrijdag 20 mei nemen onze havo 4 leerlingen Jint Clement, Loek Coolen, Emma van Gent, Tim Hanssen, Nika Janssen, Yinthe Janssen, Sophie Kapteijns en Bryanne Kers deel aan de Limburgse Model European Parliament (MEP) conferentie. Na een mooie schoolvoorronde in de vorm van een Lagerhuisdebat zijn de leerlingen uitgekozen om in de delegatie van Philips van Horne deel te nemen aan de conferentie. 

De Limburgse MEP Conferentie is een simulatie van de Europese politiek waarin leerlingen in delegaties en commissies vergaderen en oplossingen bedenken voor Europese vraagstukken. Leerlingen komen in contact met de Europese politiek, leren vaardigheden als debatteren, speechen, onderhandelen en lobbyen. Daarnaast zijn er gastsprekers en doen leerlingen nieuwe contacten op.

Tijdens de Limburgse MEP Conferentie vertegenwoordigt Philips van Horne dit jaar het land Zweden. De opening van de conferentie vindt plaats op maandag 16 mei om 17.30 uur in de Statenzaal van het Gouvernement van de provincie Limburg in Maastricht. De plenaire vergadering waarin de door leerlingen opgestelde resoluties worden besproken vinden plaats op donderdag 19 mei vanaf 14.00 tot 17.15 uur en vrijdag 20 mei van 10.00 tot 16.25 uur gevolgd door de officiële sluiting van de conferentie.

MEP-conferentie.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!