Nieuws

Hart van overwinning / The wall of Hearts

17 april 2020
Terug

Philips van Horne is de school waar ik op zit. Mijn naam is Elisa Decker. Onze docenten van beeldende vorming hebben alle leerlingen een opdracht gegeven. We maken samen een muur van onze harten.

Deze opdracht mocht iedereen aan mee werken dus ook je familie. Ik heb een hart gemaakt met het thema corona. Ik noem het ' Het Hart van overwinning' Dit houd in dat het hart zo groot moest worden om overal anderhalve meter afstand te houden. Deze afstand is belangrijk om iedereen te beschermen en zo winnen wij van corona. We kunnen hier samen doorheen komen, daarom zie je op de foto 17 schoenen staan. Deze schoenen staan voor de 17 miljoen mensen in Nederland. De rand rondom van schoenen is gemaakt van speelgoed. Al het kleine speelgoed is van mijn jeugd en van mijn broertje of zusje. Dit speelgoed beeld uit wat we kunnen doen in deze tijd, want we kunnen dingen doen. Dingen zoals verzamelen, films kijken, tekenen, geloven, spelletjes spelen en niet te vergeten, deze tijd overwinnen. In het midden van het hard zie je bloemen, deze staat voor de natuur. Er zijn ook voordelen van deze tijd. Zo is er minder co2 uitstoot en de natuur heeft meer vrijheid, meren worden helder doordat we er niet meer varen, dieren hebben minder last van ons. En als je nu ’s avonds naar de hemel staart, kun je eindelijk de heldere sterren bewonderen.

En het allerlaatste is: het hart van steen. Het is van steen, omdat iedereen zijn steentje bijdraagt net zoals wij dat doen met dit project. Met onze harten stimuleren wij ons bestaan. Laat je hart zien. Ben er voor elkaar. Dat doen we met deze muur en, daarom doe ik ook mee. Laat jij je hart zien?

Foto's van de wall of hearts op de Philips van Horne zijn te vinden in de fotogalerij

Philips van Horne

Samen creatief!