Nieuws

Gezonde Schoolkantine Schaal 2015

28 mei 2015
Terug

Na de toekenning van het Vignet Gezonde School aan de Philips van Horne mochten Het College Weert, Het Kwadrant en de Philips van Horne deze week ook de Gezonde Schoolkantine Schaal 2015 in ontvangst nemen. De scholen ontvingen de schaal omdat hun schoolkantines voldoen aan de normen van De Gezonde Schoolkantine. De scholen zijn hiermee koploper van het programma ‘De Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum.


Trots

De directies van de drie scholen zijn bijzonder trots op de Gezonde Schoolkantine Schaal. De scholen hebben beweging en gezonde voeding namelijk hoog in het vaandel staan. “Werken aan gezondheid op school loont”, aldus directeur Linsen van de Philips van Horne. “Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Met deze Schaal kunnen wij laten zien dat we in onze schoolkantines veel aandacht hebben voor gezonde voeding.” De schoolkantine Schaal 2015 krijgt op alle drie de scholen een mooie plek in de schoolkantine.


De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op VO- en MBO-scholen. Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en daarnaast maximaal 25% extra’s (zoals koek, snoep, snacks). De scholen hebben vooraf hun assortiment, dat in samenwerking met Markies Onderwijscatering wordt samengesteld, ingestuurd.


Vignet Gezonde School

De scholen van LVO-Weert voldoen met de Gezonde Schoolkantine al aan één van de voorwaarden van het themacertificaat Voeding, onderdeel van het Vignet Gezonde School. Het Vignet dat de Philips van Horne onlangs al wist te behalen. Het Vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

Philips van Horne

Samen creatief!