Nieuws

Finland tijdens Limburgse MEP

12 april 2016
Terug

De leerlingen zijn na een debatvoorronde in de raadzaal van het gemeentehuis van Weert verkozen om deel uit te maken van de delegatie van de Philips van Horne. De delegatie bestaat uit Cameron Bosch (Commissie Industrie, Onderzoek en Energie), Bastiaan van Gemert (Commissie Cultuur en Onderwijs), Laurens Handels (Commissie Internationale Handel), Manon Heijmans (Commissie Buitenlandse Zaken-Veiligheid en Defensie), Jop Sforza (Commissie Economische en Monetaire Zaken) en Raoul Zincken (Commissie Buitenlandse Zaken-Mensenrechten).

De MEP conferentie is een simulatie van het Europees Parlement waarbij leerlingen een week lang Europarlementariër zijn en ervaring opdoen met plannen bedenken, onderhandelen, compromissen sluiten en lobbyen.

x4-8.jpg

De MEP Conferentie vindt plaats in het Conferentiecentrum Rolduc in Kerkrade. De opening van de MEP Conferentie is dinsdag 12 april om 17.30 uur in de statenzaal van het Gouvernement in Maastricht. De afsluitende plenaire vergadering is op vrijdag 15 april tevens in de statenzaal van het Gouvernement in Maastricht van 9.00 uur tot 17.00 uur. Zowel de opening en sluiting van de MEP Conferentie zijn openbaar te bezoeken.

x3-14.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!