Nieuws

Excursie Week van de Procestechniek Mavo 3-leerlingen

23 januari 2019
Terug

Op dit moment zijn de leerlingen in mavo 3 al bezig voor hun eindexamen. Na hun eindexamen gaan ze een vervolgopleiding doen, die ze voorbereidt op hun toekomstig beroep. Sommige leerlingen weten al welke vervolgopleiding en beroep ze in de toekomst wilt gaan doen. Sommige leerlingen weten dit echter nog niet.

Om deze leerlingen bij hun keuze te helpen, is er op maandag 22 januari een excursie georganiseerd om eens bij een bedrijf te gaan kijken. Binnen de procestechniek is er namelijk veel vraag naar mensen. Hier kun je dus met zeer grote zekerheid een baan vinden. Door eens een kijkje te nemen binnen zo’n bedrijf kom je te weten wat er bij komt kijken en weet je of dit mogelijk een leuk beroep voor jou is!

22 leerlingen zijn op bezoek gegaan bij Go-Flex te Stein, waar ze allerlei workshops mochten doen, die iets met procestechniek te maken hadden. Zo kon er onder andere met een machine limonade worden gemaakt, die later aan een kwaliteitsonderzoek werd onderzocht. Ook moest er bij een machine een storing worden opgelost. De leerlingen kropen dus in verschillende rollen, van laborant naar operator en zelfs storingsmonteur!

Een zeer leerzame dag dus, waarbij dus vooral veel gedaan is!
Wil je zelf ook eens een kijkje bij een bedrijf nemen, dan is dit zeker mogelijk. Binnenkort zijn er namelijk een open dagen, waarbij je kunt kijken wat een baan binnen de procestechniek inhoudt.

Meer informatie vinden en het aanmelden voor deze open dagen of meeloopdagen kan via www.pmlimburg.nl

Heb je zelf vragen over een vervolgopleiding, loop eens bij de decaan binnen. Die kan je ook met veel vragen helpen!

Succes bij het kiezen van je vervolgopleiding!

Philips van Horne

Samen creatief!