Nieuws

Excursie Week van de Procestechniek mavo 3

17 januari 2023
Terug

Op dit moment zijn de leerlingen van mavo 3 al bezig voor hun eindexamen. Na hun eindexamen gaan ze een vervolgopleiding doen, die ze zal voorbereiden op hun toekomstig beroep. Sommige leerlingen weten al welke vervolgopleiding en welk beroep ze in de toekomst willen gaan doen, maar er zijn ook leerlingen die dit nog niet precies weten.

Om deze leerlingen bij hun keuze te helpen, is er afgelopen maandag een excursie georganiseerd om eens bij een bedrijf te gaan kijken. Binnen de procestechniek is er namelijk veel vraag naar mensen. Hier kun je dus met zeer grote zekerheid een baan vinden. Door eens een kijkje te nemen binnen zo’n bedrijf kom je te weten wat er bij komt kijken en weet je of dit mogelijk een leuk beroep voor jou is!

23 mavo 3 leerlingen zijn op bezoek gegaan bij Penn Color te Venray. Hier mochten de leerlingen allerlei workshops doen die iets met procestechniek te maken hebben. Zo konden er onder andere kleurstoffen worden gemengd, mochten ze een machine met luchtdruk laten werken en werd er een kwaliteitsonderzoek van ketchup onderzocht. Daarnaast moest er bij een machine een storing worden opgelost. De leerlingen kropen dus in verschillende rollen, van laborant naar operator en zelfs storingsmonteur!

Een zeer leerzame dag, waarbij dus vooral veel zelf gewerkt en onderzocht kon worden! Wil je ook eens een kijkje bij een bedrijf nemen, dan is dit zeker mogelijk. Binnenkort is er een open dag, waarbij je kunt kijken wat een baan binnen de procestechniek betekent.

Datum: zaterdag 4 februari 2023
Tijd: van 10.00 uur tot 13.00 uur (vrije inloop)
Locatie: Go-Flex/Vakwijs, Nijverheidsweg 18c Stein

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Heb je nog vragen over een vervolgopleiding, loop eens bij het decanaat binnen. Sanne ten Haken en/of Rachel van de Kruijs kunnen je met veel vragen helpen. 

Succes bij het kiezen van je vervolgopleiding!

Philips van Horne

Samen creatief!