Nieuws

Excursie Week van de Procestechniek mavo 3

22 januari 2024
Terug

Op dit moment zijn de leerlingen in mavo 3 al bezig voor hun eindexamen. Na hun eindexamen gaan ze een vervolgopleiding doen die ze zal voorbereiden op hun toekomstig beroep. Sommige leerlingen weten al welke vervolgopleiding en welk beroep ze in de toekomst willen gaan doen, maar er zijn ook leerlingen die dit nog niet weten. 

Om deze leerlingen bij hun keuze te helpen is er maandag 15 januari een excursie georganiseerd om eens bij een bedrijf te gaan kijken. Binnen de procestechniek is er namelijk veel vraag naar mensen. Hier kunnen de leerlingen met zeer grote zekerheid een baan vinden. Door eens een kijkje te nemen binnen zo’n bedrijf komen ze te weten wat er bij komt kijken en weten ze of dit mogelijk een leuk beroep is!

14 mavo 3 leerlingen zijn op bezoek gegaan bij Penn Color te Venray. Hier hebben ze allerlei workshops gedaan die iets met procestechniek te maken hebben. Zo konden er onder andere kleurstoffen worden gemengd,  hebben ze een machine met luchtdruk laten werken en deden ze een kwaliteitsonderzoek van ketchup. Ook moest er bij een machine een storing worden opgelost. De leerlingen kropen in verschillende rollen. Van laborant naar operator en zelfs storingsmonteur! Een zeer leerzame dag waarbij vooral veel gedaan is.

Wil je zelf ook eens een kijkje bij een bedrijf nemen, dan is dit zeker mogelijk. Binnenkort zijn er namelijk open dagen en bedrijfsbezoeken waarbij je kunt kijken wat een baan binnen de procestechniek inhoudt.

Voor meer informatie over deze open dagen en bedrijfsbezoeken, kijk op: www.pmlimburg.nl.

Heb je zelf vragen over een vervolgopleiding, loop eens bij het decanaat binnen. Onze decaan Sanne ten Haken kan je met veel vragen helpen. Succes bij het kiezen van je vervolgopleiding!

 

Philips van Horne

Samen creatief!