Nieuws

Excursie Havo 1 aan Opera Zuid en Bonnenfantenmuseum Maastricht

28 maart 2018
Terug

Vandaag stond er een cultureel programma op de agenda voor de klassen van Havo 1. Opera Zuid en het Bonnenfantenmuseum te Maastricht. 

Met twee bussen zijn we vanuit Weert vertrokken naar Maastricht. Helaas was het zuiden ook niet zo zonnig vandaag maar dat mocht de pret niet drukken. 

De leerlingen hebben een kijkje mogen nemen bij Opera Zuid waar zij van een opera zanger een workshop aangeboden kregen. De workshop bestond uit twee delen. 

Het eerste deel was leerlingen kennis laten maken met klassieke muziek en vooral het besef dat zij veel meer naar klassieke muziek luisteren dan zij zelf weten!  Zo kwamen er hits van verschillende artiesten voorbij van deze tijd die klassieke muziek als inspiratiebron gebruiken. Denk aan DJ Tiesto en Stromae bijvoorbeeld. 

In het tweede deel mochten leerlingen hun eigen stem gaan ontdekken. Dat was natuurlijk wat onwennig voor ze maar ze hebben heel goed meegedaan. Er zaten zelfs natuurtalenten tussen! 

De volgende halte was het Bonnenfantenmuseum. Een museum vol hedendaagse en moderne kunst.

In groepen van ongeveer 20 leerlingen werden we door een gids meegenomen door het museum. De gidsen wisten de leerlingen op een mooie manier mee te nemen in de verhalen van de schilderijen en de kunst. De leerlingen waren zelf verbaasd over hoe leuk en interessant ze het vonden.

 

Een zeer geslaagde dag dus vandaag! 

Philips van Horne

Samen creatief!