Nieuws

Even voorstellen...

7 juni 2015
Terug

Ondersteuning

Opvoeden is een belangrijke taak in het leven van ouders. Vaak gaat het met vallen en opstaan best goed, maar soms wordt het lastig en kun je ondersteuning gebruiken.

Bij kleine en complexe opvoed- of opgroeivragen onderzoeken ouder(s) samen met de jeugd- en gezinswerker wat er nodig is. Samen ga je aan de slag. Ondersteuning kan heel kortdurend zijn, maar als het nodig is ook voor een langere periode.

De ondersteuning van de jeugd- en gezinswerker is voor de school, de ouders en de kinderen. Thema’s kunnen onder andere zijn: ongehoorzaamheid, pesten, echtscheiding, grenzen stellen, slaapproblemen en rouwverwerking.

Je bent zonder verwijsbrief welkom en de ondersteuning is kosteloos.

Verbinding met de school

De school zal mij actief betrekken in situaties waarbij opvoedvraagstukken een rol spelen. Er wordt dan een gezamenlijk gesprek gepland.

Bereikbaarheid

Je kunt mij bereiken via de zorgcoördinatoren, Astrids Wolfs-Theeuwen of Elian Snellen-Smits, of rechtstreeks via tine.martens@cjgml.nl of telefoon: 088-0105906.

Daarnaast heb ik elke dinsdag in de 2de pauze spreekuur in F003.

Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) biedt verschillende vormen van opvoedondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot 23 jaar). Zo geven we informatie en advies, verzorgen we themabijeenkomsten en workshops, hebben we een uitgebreide website (www.cjgml.nl) en bieden we persoonlijke ondersteuning.

Meer weten? Vraag het de zorgcoördinatoren.

Philips van Horne

Samen creatief!