Nieuws

Diploma-uitreikingen!

21 juli 2022
Terug

Afgelopen dinsdag 19 juli en woensdag 20 juli mochten alle geslaagden hun felbegeerde diploma komen ophalen! Dat we enorm trots zijn op onze leerlingen werd echt wel duidelijk op deze twee feestelijke avonden. Hier volgt een kort verslag van beide avonden.

Uitreiking havo
Door een haag van docenten en familieleden werden onze 192 geslaagden van de havo onder luid applaus onthaald in de aula van de Philips. Peter Paul Truijen, onze directeur, liet ons allen even stilstaan bij het feit dat een diploma een hele knappe prestatie is van de leerling, maar ook voor een heel deel van de docenten en de ouders. Onder toeziend oog van de examensecretaris en de teamleiders, tekenden de leerlingen hun diploma’s. Ondertussen klonken de (voornamelijk) lovende woorden van hun mentor. Natuurlijk kon niet enkel de loftrompet geblazen worden en viel er hier en daar ook wel een kritische noot te bespeuren. De vrolijke stemming werd daar niet minder om, zeker niet toen het Polygoonjournaal ‘Hoe haal ik mijn havodiploma in enkele spreekwoorden’ werd getoond; een filmpje waarin het docententeam zich nog eens van zijn beste kant liet zien. Nou ja, laten we hopen dat ze dat niet te vaak op die manier doen voor de klas. De zitting werd afgesloten door het prachtig gezongen ‘Change will come for you’ door Lizzy, Myron en Myrthe. Tot slot was er de gelegenheid om even bij te praten onder het genot van een drankje.

Uitreiking mavo
Niet alleen bij het gala zorgden de leerlingen voor een spectaculaire entree, maar ook op de diploma-uitreiking kwamen de 93 geslaagde leerlingen van mavo 4 volledig in stijl aan. Via de rode loper én op de tonen van onze DJ Admin betraden zij, onder luid applaus, de school. Ook deze zitting werd ingeleid door onze directeur, waarna de leerlingen per mentor naar voren werden geroepen. Het tekenen van de diploma’s werd ook hier nauwlettend opgevolgd door de examensecretaris en teamleider.

Om het officiële deel wat te breken, was er een hilarisch filmpje van de mentoren van mavo 4. We hoeven ons na het bekijken van deze aflevering van ‘Beste zangers’ tenminste geen zorgen te maken dat we één van deze mentoren binnenkort gaan verliezen aan de muziekindustrie ;-). De vaart zat er lekker in en de avond met de 93 geslaagden konden we nog eens gezellig met muziek, een drankje en een praatje met elkaar afsluiten.

Wat ons betreft kunnen we terugkijken op een hele mooie afsluiting van jullie schoolcarrière op de Philips van Horne! 

Philips van Horne

Samen creatief!