Nieuws

Delegatie Philips van Horne voor de Limburgse MEP Conferentie 2019 bekend.

12 maart 2019
Terug

Jaarlijks neemt Philips van Horne met een delegatie van zes havo 4 leerlingen deel aan de Limburgse Model European Parliament Conferentie. Alle havo 4 leerlingen konden zich inschrijven voor de schoolvoorronde om een poging te wagen lid te worden van de delegatie van Philips van Horne. De interesse onder de leerlingen was groot waardoor we drie voorrondes hebben gehouden om zo de leerlingen voor de delegatie te kunnen selecteren. De halve finaleronde vond op school plaats in de vorm van een lagerhuisdebat. De finale was traditiegetrouw in de raadzaal van het gemeentehuis van Weert, waar de leerlingen na een openingsgesprek met wethouder Gabriëls met elkaar in debat gingen over stellingen over de Europese Unie. Dit debat werd georganiseerd en voorgezeten door leerlingen die vorig jaar hebben deelgenomen aan de MEP conferentie namens onze school. Het niveau van de debatten was hoog daardoor was het lastig om een keuze te maken. Na een middag debatteren in de finaleronde zijn Maarten Colon, Tijn Favié, Claire Keijsers, Casper Martens, Sem Meevis en Loek Zoontjes geselecteerd als delegatieleden. Maud ter Schure en Britt Knechten zijn gekozen als reservedelegatieleden. Op de MEP Conferentie zal Philips van Horne het land Denemarken vertegenwoordigen.

MEP2.png

De MEP conferentie is een simulatie van het Europees Parlement waarbij leerlingen een week lang Europarlementariër zijn en ervaring opdoen met plannen bedenken, onderhandelen, compromissen sluiten en lobbyen.

De MEP Conferentie vindt plaats van 13 mei 2019 t/m 17 mei 2019 in het Conferentiecentrum Rolduc in Kerkrade. De opening en sluiting van de MEP Conferentie is in de statenzaal van het Gouvernement in Maastricht. De opening en sluiting van de MEP Conferentie zijn openbaar te bezoeken. De tijden van zowel de opening als de afsluiting volgen nog.

Philips van Horne

Samen creatief!