Nieuws

Deelname aan nationale MEP conferentie

23 oktober 2021
Terug

Tijdens de Limburgse Model European Parliament (MEP) conferentie is onze havo 5 leerling Puck Neijgh van Lier geselecteerd om in de Limburgse delegatie deel te nemen aan de nationale MEP conferentie. De MEP conferentie is een simulatie van het Europees parlement waarin leerlingen samen oplossingen opstellen voor Europese vraagstukken. Leerlingen leren  samenwerken, onderhandelen, lobbyen, speechen en compromissen sluiten. Ook komen ze in contact met andere leerlingen die politiek geïnteresseerd zijn en krijgen ze workshops en gastsprekers van politici en mensen uit het politieke werkveld. Hieronder deelt Puck haar ervaringen tijdens de nationale MEP conferentie.  

In mei heb ik meegedaan aan de regionale rondes van het Model European Parliament. Ik had daarna het geluk om door te mogen gaan naar de nationale rondes en om daar onze school en het land Nederland te vertegenwoordigen! Van 26 september tot 1 oktober ben ik een week in Maastricht geweest met leerlingen van allerlei andere scholen uit Limburg. We hebben hier 4 dagen lang gedebatteerd en vergaderd over de beste oplossingen van onze lastige kwestie: de braindrain in Europa.

De laatste dag moesten we vroeg uit te veren en zijn we naar Den Haag gegaan, waar we het grote plenaire debat hebben gevoerd. Het was een geweldige ervaring om allerlei nieuwe mensen te leren kennen vanuit heel Nederland die net zo’n passie voor politiek en debat hebben als ik. Ik raad het dan ook echt iedereen die geïnteresseerd is in de politiek aan om hieraan mee te doen als je de kans krijgt volgend jaar!

IMG-20211019-WA0005.jpg

IMG-20211019-WA0006.jpg

IMG-20211019-WA0011.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!