Nieuws

CJG: Activiteitenoverzicht

25 maart 2019
Terug

Activiteiten CJG-ML in april 2019

 

Thema avond NAAR DE BRUGKLAS
De overstap van basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor jongeren én hun ouders een uitdaging. Er gaat veel veranderen. Bovendien staan de jongeren in het begin van een nieuwe levensfase: de puberteit. Dit vraagt de nodige aanpassing zowel van de jongeren als van hun omgeving. Kom naar de interactieve ouderavond over de overstap van basisschool naar brugklas.

Maandag 2 april 19.30-21.30 uur Citaverde in Nederweert
Woensdag 3 april 19.30-21.30 uur Citaverde in Roermond
Maandag 8 april 19.30-21.30 uur Connect College in Echt
Dinsdag 9 april 19.30-21.30 uur St. Ursula in Heythuysen
Donderdag 11 april 19.30-21.30 uur de Spil in Maasbracht
Dinsdag 16 april 19.30-21.30 uur de Roerparel in Sint Odiliënberg
Donderdag 18 april 19.30-21.30 uur het Kwadrant in Weert

Workshop EEN GOED SLAAPPATROON ONTWIKKELEN (0-12)
Als kinderen een goed slaappatroon hebben, geniet het hele gezin hiervan. In deze workshop worden tips gegeven om je kind makkelijk naar bed te laten gaan, in bed te laten blijven, door te laten slapen en 's ochtend niet te vroeg uit bed te laten komen. Je krijgt ook informatie over oorzaken van slaapproblemen. Met deze tips en informatie maak je een persoonlijk plan om de problemen rond het naar bed gaan en/of het slapen aan te pakken.

Woensdag 3 april 9.00-11.00 uur, CJG Zandkuilweg 8 in Maasbracht

Workshop RUZIES IN HET GEZIN VERMINDEREN (tieners)  
Veel ouders ervaren een toename van conflicten tussen broers, zussen en andere gezinsleden als kinderen tieners worden. Het kan een hele uitdaging zijn om te weten wanneer je jezelf moet mengen in een ruzie of hoe je zelf rustig blijft als je erbij betrokken raakt. Tieners moeten vaardigheden leren om op een goede manier problemen op te lossen. Maar hoe doe je dat nou, op een positieve manier? Zodat het geen straf is, maar jij als ouder en je tiener het beide prettig vinden? Dat leer je in deze workshop!

Vrijdag 12 april 9.00-11.00 uur, CJG Chatelainplein 33 in Echt

Workshop LEREN LUISTEREN (0-12)     
Iedere ouder kent momenten dat je kind niet luistert. Leren gehoorzamen is een vaardigheid die kinderen helpt om later goed te kunnen functioneren in de maatschappij. Maar hoe doe je dat nou, op een positieve manier? Zodat het geen straf is, maar jij als ouder en je kind het beide prettig vinden? Dat leer je in deze workshop!

Woensdag 17 april 9.00-11.00 uur, CJG Bredeweg 239d in Roermond 

Workshop OMGAAN MET EMOTIES VAN TIENERS      
Als tieners heftig reageren, kan het voor ouders moeilijk zijn om te weten hoe ze hun tiener het beste kunnen kalmeren. Het belangrijkste is dat tieners leren zichzelf te kalmeren als er iets gebeurt waardoor ze van streek raken. Ouders kunnen helpen door de emotie te erkennen en de juiste ondersteuning te bieden, zonder opdringerig te zijn. Maar hoe doe je dat nou, op een positieve manier? Zodat het geen straf is, maar jij als ouder en je tiener het beide prettig vinden? Dat leer je in deze workshop!

Donderdag 18 april 19.30-21.30 uur, CJG Vogelsbleek 10 in Weert

Lezing DE KRACHT VAN POSITIEF OPVOEDEN (0-12)
Opvoeden is de meeste dagen een leuke en dankbare taak. Toch kennen we allemaal situaties waar we geen raad mee weten. Boos, schoppen of slaan, overstuur, gewoon niet luisteren; het is herkenbaar gedrag voor iedere ouder. En hoe gaan we daar nou goed mee om, hoe kunnen we dat gedrag voorkomen of ombuigen?

Positief opvoeden is een methode die hier handvatten voor geeft. Het is geen manier om perfecte kinderen te krijgen. Maar een manier om als opvoeder op een positieve manier de ontwikkeling van je kind te stimuleren.

Donderdag 18 april 19.30 – 21.30 uur, Pinnenhof Kapelaniestraat 4 in Nederweert

Gratis deelname.

Aanmelden via info@cjgml.nl of www.cjgml.nl          
Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg

Philips van Horne

Samen creatief!