Nieuws

Belangrijke info aanmelden MBO

3 oktober 2019
Terug

Onze mavo 4 leerlingen staan dit schooljaar voor het maken van de keuze voor een MBO opleiding. Wat betreft de aanmelding zijn er enkele aandachtspunten.

  1. Leerlingen dienen voor het aanmelden van het MBO een Digitaal Doorstroom Dossier (afgekort DDD) in te vullen. Dit is een digitaal document waarin de leerling informatie over zichzelf verstrekt en waarin ook de mentor een gedeelte invult. Denk aan bijv. de begeleidingsbehoefte van een leerling.

  2. De MBO scholen in onze regio hanteren niet allemaal dezelfde aanmeldprocedure. Bij het Summa College is het invullen van het DDD voldoende, een leerling wordt dan meteen aangemeld voor de opleiding.

  3. Bij alle overige MBO scholen (bijvoorbeeld Gilde, Vista (voorheen Arcus/Leeuwenborgh), Koning Willem I etc.) dienen leerlingen zich op de website van de school aan te melden. Daarnaast moeten ze het DDD invullen.

  4. Verder merken wij ieder schooljaar dat bepaalde opleidingen snel vol zitten, het is dan ook belangrijk dat leerlingen zich voor deze opleidingen op tijd aanmelden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
  • Sint Lucas (vorig schooljaar zaten in november! al opleidingen vol)
  • Kappersopleiding Summa College
  • Sportopleidingen (Summa College en Vista)
  • Veiligheid en Vakmanschap (meerdere ROC’s
  • Assisterende in de gezondheidszorg (tandarts/dokters/apothekers) (Gilde en Summa College)

Klik hier voor de aanmelddata voor het MBO en een overzicht van de open dagen. Deze zijn als het goed is al door de mentor(en) doorgegeven aan leerlingen en ouders.

Voor meer informatie kunt u terecht bij ons decanaat.

Philips van Horne

Samen creatief!