Nieuws

Bedrijfsbezoek bij BMO Nederweert vanuit T&P-lessen

30 mei 2024
Terug

Vandaag is M3E onder begeleiding van Mevr. Hovens en Dhr. Leenhouts op bedrijfsbezoek geweest bij BMO te Nederweert.

20240530_094202.jpg

Dit is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het maken van verspaan- en freesmachines. Bij verspanen en frezen wordt er bijvoorbeeld uit een blok metaal een product gemaakt, door het metaal dat niet nodig is weg te halen. BMO maakt voor klanten machines, met behulp van pneumatiek, programmeren, robotica en 3d-tekeningen. De producten worden automatisch gemaakt.

Deze onderdelen komen ook aan bod tijdens de T&P-lessen, die M3E krijgt. Een mooie gelegenheid om de dingen die tijdens de lessen zijn geleerd in de praktijk terug te zien.

20240530_102050.jpg

De leerlingen hebben een rondleiding binnen het bedrijf gekregen, een kleine workshop in pneumatiek gevolgd en ze hebben zelf een robotarm mogen bedienen en programmeren. Bij dat laatste moesten ze de robot zo programmeren, dat een waterflesje werd opgepakt en naar de leerling toe werd gebracht. Het was het een zeer leuke en leerzame ochtend! 

Heb je ook interesse in een vervolgopleiding of bedrijfsbezoek in deze richting? Loop eens bij de decaan (mevr. Ten Haken) binnen voor meer informatie.

20240530_094202.jpg

Philips van Horne

Samen creatief!