Nieuws

Ardennenreis MAVO 4 dag 1 ( maandag )

21 september 2015
Terug

Vanmorgen zijn we met de bus vertrokken rond 10 uur vanuit Weert, na 2 uurtjes in de bus te hebben gezeten zijn we rond 12 uur aangekomen. Toen hebben we de spullen uitgeladen en naar de kamers gebracht. Daar hebben we de spullen uitgepakt net als met sinterklaas. We hebben grote slaapzalen want we zijn met niet zoveel mensen. Het huisje heeft 1 grote zaal voor iedereen om te eten en te feesten enz. verder zijn er 2 slaapzalen, 1 voor de jongens en 1 voor de meisjes.
Later zijn we met de bus naar de activiteit gegaan bij adventure Hill, daar hebben we geklommen en abgeseild. Bij het klimmen waren er 2 delen. Je had deel 1 wat niet zo hoog was, dat was 1 rechte rots en je had knoppen om op te staan en deel 2 wat hoger was. Dit was met verschillende rotsen beklimmen. Je kon nog kiezen of je met of zonder knoppen wou.
Met het abseilen was het maar 1 route, je moest van een rots af van 32 meter hoogte. Er was ook een kleine route om te oefenen maar die moest je eerst doen.
Sommigen zijn wel 4 keer gegaan en andere maar 1 keer.
Daarna zijn we met de bus weer terug gegaan naar het vakantiehuisje waar we deze 4 dagen zitten. De bus zou onder het tunneltje door passen en dat ging op de heen- weg prima maar op de terugweg iets minder, de bus kon de draai net niet krijgen. Alles is goed afgelopen!
Net hebben een paar mensen nasi gekookt en die gaan we zo opeten. Ook is er nog een avondprogramma maar wat dat is weten we nog niet.
Morgen hebben we expeditie Philips van Horne & mountainbiken op het programma staan.
Door: Marco Marchal en Denise Linders

Philips van Horne

Samen creatief!