Nieuws

Ardennenreis MAVO 4 dag 2 ( dinsdag )

22 september 2015
Terug

Gemaakt door: Tika Hoekstra en Denise Linders

Maandavond:
Gisteravond hadden we nog een geheim avond programma, Niemand wist wat dit inhield. We hadden 4 verschillende spellen.
Bij 1 stond meneer Bijlmakers en in de eerste ronde moest je kaarten van een flesje afblazen maar de onderste moesten blijven liggen, blies je alles eraf dan werd er een mooi tekeningetje op je gezicht gemaakt door iemand uit je groepje.
Bij ronde 2 moest je sip zeggen zonder je tanden te laten zien bij sip was dan de volgende en als je boing zij ging het tegen de klok in. Ging dit fout en liet je je tanden zien kwam er weer een tekeningetje bij.
Bij spel 2 stond mevrouw Felix, daar moest je in ronde 2 geen 7 zeggen en zat die in het getal moest je felix zeggen.
Bij ronde 1 moest je bij een k,q of j iets doen bijvoorbeeld opstaan. Ging dit fout en deed je dit als laatste, 2x raden, een tekening
Bij spel 3 stond Giel in ronde 1, daar deden we een soort van ik ga op vakantie en ik neem mee, vergat je iets, kreeg je een tekening.
In ronde 2 moest je op 1 briefje je naam schrijven die doorgeven en zo kwam er een hele rare zin uit.
Bij spel 4 stond Roy in de 1e ronde moesten we een dier nadoen en zo werd er een spel van gemaakt!
In ronde 2 moest je met een dobbelsteen het hoogste gooien.
Alles wat fout ging was een tekeningetje!
1 dag later….

Dinsdag:

Vanmorgen zijn we om 8 uur opgestaan om te gaan ontbijten, daarna werden we opgedeeld in 3 kampen: kamp zuid,noord,west. Je moest eerst met je team een vuurtje maken, daarna moest je een constructie maken om met 7 mensen op te kunnen staan op 80 centimeter hoogte, daarna had je een tocht van 45 minuten maar dat werd meer dan een uur voor de meeste, als finale proef moest je een piramide maken en daar er 10 van en dan een grote van bamboe, het team dat dat het snelste deed en de vlag als eerste hees die was de winnaar: Team west/groen had gewonnen.
Daarna is er rustig geluncht en uitgerust en hebben de meeste zich snel omgekleed. Toen gingen de mensen die wouden mountainbiken, het weer was best wel slecht met veel regen dus het parkour was met heel veel waterplassen. Wij waren met 4 mensen met de auto naar de plek gereden om ze te gaan filmen en foto’s te maken. Op de eerste plek lukte dat niet omdat er zo veel plassen en modder was dat mevr Felix er niet heen durfde te lopen.
Daarna zijn we na de 2e plek gereden maar daar hebben we ze niet gezien. Daarna is die groep nog met mevrouw Felix naar de supermarkt gegaan om nog wat eten voor vanavond & morgen te halen. Vanavond gaan we penne (pasta) eten en is er ook weer een avond programma, wat dat inhoud weten we nog niet alleen dat het leuker en anders is als gisteren. We gaan over 10 minuutjes eten en dan start het avond programma! Gisteren was het erg leuk dus waarschijnlijk is dat vanavond ook weer het geval. Wij wachten af haha  morgen weten jullie het op de site

Mountainbiken snelste groep:
Door Gijs en Marco

We werden ingedeeld in snelle of supersnelle groep. We moesten eerst een flink stuk naar boven fietsen en hadden toen helaas de peg dat bram zijn fiets kapot was en daar moesten we toen effe op wachten maar toen kregen we de afdaling en dat was wel erg leuk maar wel een beetje frisjes, toen gingen we naar de ‘modder poel ’of tenminste zo noemde ze dat, we moesten dan met een beetje snelheid naar onderen gaan en dan met volle snelheid door een veel te diepe plas water gaan en dan proberen er gelijk door heen te fietsen dit was wel leuk en er zijn ook foto’s van gemaakt maar toen begon het te regenen, en dat was minder maar we zijn gewoon doorgefietst sommige hadden een beetje moeite met de rest bij te houden dus daar moesten ze regelmatig voor stoppen maar gelukkig ergerde niemand zich eraan en toen we eenmaal bij de afdaling aankwamen was het onderhand al gestopt en iedereen was doorweekt. Toen gingen we dus naar onder en dat was verrekt koud en hebben toen maar besloten om terug te gaan en we hebben toen genoten van een lekkere douche

Philips van Horne

Samen creatief!